Український Рецепт: Бастурма зі свинини

Український Рецепт: Бастурма зі свинини
5.0
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 270 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,7 кг свинини (вирізка)
  • 5 ст. коричневого цукру
  • 50-75 мл чистої води
  • 4 ст. солі
  • 3 ст. чабера
  • мелений коріандр - за смаком
  • мелена паприка - за смаком
  • червоний мелений гострий перець - за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину промити і витерти насухо паперовим рушником або серветками. У невеликій ємності змішати сіль із цукром і натерти отриманою сумішшю рівномірно весь шматок м'яса.
  2. Нічим не накриваючи, поставити м'ясо в холодильник на 3 доби (бажано раз на добу перевертати його на інший бік). Через зазначений час щільно обгорнути просолену вирізку свинини кільком шарами марлі або бинтом і залишити на добу в холодильнику під 20 кг гнітом (або дві доби під 10 кг).
  3. Просолене м'ясо звільнити від марлі і щільно перев'язати мотузкою. У невеликій ємності змішати всі спеції, додати трохи води і розмішати. Повинна вийти не дуже густа кашка.
  4. Змастити отриманою сумішшю свинину з усіх боків і підвісити за мотузку в приміщенні, що добре провітрюється (в ідеалі - на вулиці або на балконі). Через 3 доби щільно обмотати свинячу бастурму марлею або бинтом і залишити вялитися ще на 2 тижні.
  5. Через 14 днів можна зняти готове м'ясо, звільнити його від марлі та мотузки, нарізати тонкими скибочками та подавати до столу як закуску. Смачного!

Бастурма може зберігатися протягом довгого часу, тому вона ідеально підходить для тих, хто любить готувати великі порції. Також, бастурма може бути використана як закуска, сніданок або додаток до основної страви.