Грінки з часником на сковороді

Грінки з часником на сковороді
3.5
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр чорного або білого хліба (бажано трохи черствого)
  • 50 мл рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування грінок з часником на сковороді бажано використовувати вчорашній хліб, щоб він був трохи підсушеним. Порізати білий чи чорний хліб брусочками чи кубиками однакового розміру.
  2. Часник очистити і порізати кожен зубчик вздовж тонкі скибочки. На сковороду влити олію, додати часник і поставити на вогонь.
  3. Обсмажувати часник на невеликому вогні до рум'яності, періодично помішуючи. Вийняти часник із розігрітої олії, він більше не знадобиться. Половину олії злити в окрему ємність.
  4. У часникове масло, що залишилося, всипати приблизно половину грінок, перемішати і обсмажувати їх близько 3-5 хвилин, помішуючи, до рум'яності. Ближче до кінця можна посолити та додати спеції за смаком.
  5. Перекласти часникові грінки зі сковороди на тарілку, застелену серветками або паперовим рушником, щоб забрати зайвий жир. На сковороду влити масло, що залишилося, розігріти його на сильному вогні і всипати другу половину хліба.
  6. Готувати грінки на середньому вогні до готовності та також перекласти на паперовий рушник. Подавати готові грінки з часником до столу в охолодженому вигляді, особливо смачно зі сметанним соусом. Смачного!

А ще, якщо у вас залишаться невикористані грінки, то їх можна використати як основу для створення різних страв, наприклад, грінки з сиром та зеленню, грінки з яйцкм або грінки з шинкою та сиром.