Грінки з часником на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр чорного або білого хліба (бажано трохи черствого)
- 50 мл рослинної олії
- 2 зубчики часнику
- сіль, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Для приготування грінок з часником на сковороді бажано використовувати вчорашній хліб, щоб він був трохи підсушеним. Порізати білий чи чорний хліб брусочками чи кубиками однакового розміру.
- Часник очистити і порізати кожен зубчик вздовж тонкі скибочки. На сковороду влити олію, додати часник і поставити на вогонь.
- Обсмажувати часник на невеликому вогні до рум'яності, періодично помішуючи. Вийняти часник із розігрітої олії, він більше не знадобиться. Половину олії злити в окрему ємність.
- У часникове масло, що залишилося, всипати приблизно половину грінок, перемішати і обсмажувати їх близько 3-5 хвилин, помішуючи, до рум'яності. Ближче до кінця можна посолити та додати спеції за смаком.
- Перекласти часникові грінки зі сковороди на тарілку, застелену серветками або паперовим рушником, щоб забрати зайвий жир. На сковороду влити масло, що залишилося, розігріти його на сильному вогні і всипати другу половину хліба.
- Готувати грінки на середньому вогні до готовності та також перекласти на паперовий рушник. Подавати готові грінки з часником до столу в охолодженому вигляді, особливо смачно зі сметанним соусом. Смачного!
А ще, якщо у вас залишаться невикористані грінки, то їх можна використати як основу для створення різних страв, наприклад, грінки з сиром та зеленню, грінки з яйцкм або грінки з шинкою та сиром.