Смажений горох - забутий смак дитинства, який варто повернути на стіл
Кухня
Інгредієнти:
- 200-250 гр сухого колотого гороху
- 30 мл рослинної олії
- 10-15 гр вершкового масла
- сіль, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Горох всипати в сито або друшляк і ретельно промити під струменем прохолодної води. Всипати горох у каструлю, залити великою кількістю прохолодної води і залишити на ніч (8-12 годин) у кімнатній температурі.
- Через зазначений час злити воду і просушити горох на серветці або паперовому рушнику. На сковороду влити олію, поставити її на сильний вогонь і розігріти.
- Викласти в розігріту олію промитий горох, підігріти його, помішуючи, а потім трохи зменшити вогонь. Додати сіль і спеції за смаком, обсмажувати горох на середньому вогні близько 10-15 хвилин.
- Додати в сковорідку вершкове масло, гарненько перемішати і зменшити вогонь до мінімуму. Готувати смажений горох ще 7-10 хвилин, періодично помішуючи, до рум'яного кольору.
- Перекласти вміст сковороди в миску, застелену паперовим рушником або серветками, щоб прибрати зайвий жир. Подавати закуску до столу можна як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Крім того, смажений горох є популярною закускою в країнах Сходу, таких як Індія, Пакистан та Бангладеш. У традиційній індійській кухні, горох зазвичай обсмажують з цибулею, спеціями та томатами, а в Пакистані його можна зустріти в складі різних страв.