Смажений горох - забутий смак дитинства, який варто повернути на стіл

Смажений горох - забутий смак дитинства, який варто повернути на стіл
3.3
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200-250 гр сухого колотого гороху
  • 30 мл рослинної олії
  • 10-15 гр вершкового масла
  • сіль, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Горох всипати в сито або друшляк і ретельно промити під струменем прохолодної води. Всипати горох у каструлю, залити великою кількістю прохолодної води і залишити на ніч (8-12 годин) у кімнатній температурі.
  2. Через зазначений час злити воду і просушити горох на серветці або паперовому рушнику. На сковороду влити олію, поставити її на сильний вогонь і розігріти.
  3. Викласти в розігріту олію промитий горох, підігріти його, помішуючи, а потім трохи зменшити вогонь. Додати сіль і спеції за смаком, обсмажувати горох на середньому вогні близько 10-15 хвилин.
  4. Додати в сковорідку вершкове масло, гарненько перемішати і зменшити вогонь до мінімуму. Готувати смажений горох ще 7-10 хвилин, періодично помішуючи, до рум'яного кольору.
  5. Перекласти вміст сковороди в миску, застелену паперовим рушником або серветками, щоб прибрати зайвий жир. Подавати закуску до столу можна як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Крім того, смажений горох є популярною закускою в країнах Сходу, таких як Індія, Пакистан та Бангладеш. У традиційній індійській кухні, горох зазвичай обсмажують з цибулею, спеціями та томатами, а в Пакистані його можна зустріти в складі різних страв.