Рецепт печінкового торту зі сметаною

Рецепт печінкового торту зі сметаною
4.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Печінкові млинці для торта:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 3 яйця
  • 200 гр борошна
  • 100 мл молока
  • 1 цибулина
  • сіль, перець за смаком

Сметанний соус для печінкового торта:

  • 400 гр сметани 25%
  • 1 середній огірок
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • невеликий пучок кропу
  • невеликий пучок кінзи та/або петрушки
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Печінку для торта промити, обтерти насухо серветками і порізати на шматочки середнього розміру. Подрібнити печінку за допомогою блендера, комбайна чи м'ясорубки до однорідної консистенції.
  2. Цибулю очистити і порізати великими шматочками, подрібнити разом із печінкою в блендері або пропустити через м'ясорубку. Додати до печінки із цибулею сирі яйця, сіль, перець за смаком і перемішати.
  3. Всипати до отриманої маси борошно, просіюючи його через сито, вимішати до однорідної консистенції. Помішуючи печінкове тісто, влити тонкою цівкою молоко. У сковороду влити 2 ст. олії і поставити на вогонь.
  4. Розжарене масло влити тонкою цівкою в тісто, швидко вимішуючи його вінчиком. На сковороду з тонким шаром масла, що залишилося, влити не повний ополоник печінкового тіста і рівномірно розподілити його по сковороді.
  5. Просмажити млинець із двох сторін до готовності на середньому вогні та перекласти на велику плоску тарілку. Таким чином просмажити млинці з тісту, що залишився, і скласти їх стопкою на тарілку, після кожного разу накриваючи стос мискою (сковороду більше змащувати маслом не потрібно).
  6. Приготувати сметанний соус для торта: часник очистити і пропустити через часникодавку або натерти на дрібній тертці, зелень промити і дуже дрібно нарізати. З'єднати в одній мисці сметану із зеленню, часником, сіллю та спеціями до смаку, ретельно перемішати.
  7. Промазати кожен млинець зверху рівномірним шаром сметанного соусу і скласти стопкою, змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився, обсипати зеленню і поставити в холодильник для просочення на 6-8 годин.
  8. Готовий торт із печінки зі сметаною нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Якщо ви любите експериментувати зі стравами та відкривати для себе нові смаки, спробуйте приготувати печінковий торт зі сметаною. Ця страва буде ідеальною для святкового столу або просто як варіант для незвичайного сніданку або обіду. Насолоджуйтесь смаком та відчуйте всю вишуканість цієї унікальної страви!