Запечена кукурудза в духовці: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середніх качани кукурудзи (бажано молодої)
- 40 гр вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу та петрушки
- 1 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. меленого коріандру (не обов'язково)
- 1/4 ч.л. меленого кмину (не обов'язково)
- 1/6 ч.л. чорного меленого перцю
- 1/6 ч.л. сушеного базиліка
Рецепт приготування страви:
- Качани кукурудзи очистити від листя і пучків волосся, промити і насухо обтерти паперовим рушником. Якщо качани старі - їх потрібно попередньо відварити протягом 30-60 хвилин (до м'якості зерен).
- Вершкове масло трохи розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, щоб воно лише злегка підтануло і стало м'яким. Зелень промити, обсушити й нашаткувати, часник почистити й дуже дрібно нарізати ножем або натерти на дрібній тертці.
- У невеликій мисочці розтерти виделкою олію з часником, зеленню, сіллю, перцем і всіма спеціями. Рівномірно змастити кожен качан отриманою сумішшю, обернути пергаментним папером для випічки.
- Зверху щільно обернути кукурудзу листом фольги і залишити все на 20 хвилин. Духовку розігріти до 200С, перекласти кукурудзу на деко і відправити в розігріту духову шафу.
- Запікати кукурудзу в духовці приблизно 30-40 хвилин залежно від розміру. Через зазначений час вийняти деко, розгорнути фольгу і папір. Якщо зерна м'які - можна виймати страву з духовки, а якщо все ще тверді - відправити запікатися ще на 10-15 хвилин.
- Подавати запечену кукурудзу до столу гарячою, за бажанням можна посипати її тертим сиром. Смачного!
Кукурудза - це не тільки смачна, але і корисна страва. Вона містить багато вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, які необхідні для здоров'я. Крім того, запікання кукурудзи в духовці є прекрасним способом зберегти її корисні властивості та насолодитися неповторним смаком.