Легкий рецепт вареної кукурудзи

Легкий рецепт вареної кукурудзи
4.6
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 качани кукурудзи
  • сіль за смаком
  • вершкове масло, тертий сир, спеції, трави - за бажанням

Рецепт приготування страви:

  1. Спочатку потрібно обірвати з качанів кукурудзи листя та пучки волосся. Бажано використовувати для варіння молоду (молочну) кукурудзу, причому варити її краще в день купівлі.
  2. Укласти на дно каструлі половину промитого листя, відокремленого від плодів, зверху викласти кукурудзу. Якщо кукурудза не поміщається в каструлю, потрібно розрізати качан навпіл. Накрити овочі листям, що залишилося, і залити чистою холодною водою так, щоб вона була вище листя на 2-3 см. Листя надає готовій страві приємного аромату.
  3. Варити кукурудзу після закипання (за слабкого кипіння води) близько 10-15 хвилин до м'якості зерен. Якщо ви готуєте стару кукурудзу - можна збільшити час варіння до 1,5 годин (залежно від жорсткості плодів). Дуже важливо не солити кукурудзу до варіння і під час нього, тому що зерна можуть стати жорсткими.
  4. Після закінчення приготування вийняти варену кукурудзу з каструлі, дати їй трохи охолонути. Натерти кожен качан сіллю і вершковим маслом за смаком, подавати гарячою. Смачного!

Цікаве:

  • Кукурудза містить багато корисних речовин, таких як вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
  • Кукурудза є однією з найдавніших культур на планеті, і її вирощують більше 10 000 років.
  • Існує багато способів готування кукурудзи, включаючи гриль, запікання в духовці та фритюр.
  • Варена кукурудза - це популярна страва в багатьох країнах світу, включаючи Мексику, Індію та США.
  • Якщо ви хочете додати трохи більше смаку до своєї вареної кукурудзи, спробуйте додати кайєнський перець, лаймовий сік або зелену цибулю до суміші масла та солі.