Легкий рецепт вареної кукурудзи
Кухня
Інгредієнти:
- 4 качани кукурудзи
- сіль за смаком
- вершкове масло, тертий сир, спеції, трави - за бажанням
Рецепт приготування страви:
- Спочатку потрібно обірвати з качанів кукурудзи листя та пучки волосся. Бажано використовувати для варіння молоду (молочну) кукурудзу, причому варити її краще в день купівлі.
- Укласти на дно каструлі половину промитого листя, відокремленого від плодів, зверху викласти кукурудзу. Якщо кукурудза не поміщається в каструлю, потрібно розрізати качан навпіл. Накрити овочі листям, що залишилося, і залити чистою холодною водою так, щоб вона була вище листя на 2-3 см. Листя надає готовій страві приємного аромату.
- Варити кукурудзу після закипання (за слабкого кипіння води) близько 10-15 хвилин до м'якості зерен. Якщо ви готуєте стару кукурудзу - можна збільшити час варіння до 1,5 годин (залежно від жорсткості плодів). Дуже важливо не солити кукурудзу до варіння і під час нього, тому що зерна можуть стати жорсткими.
- Після закінчення приготування вийняти варену кукурудзу з каструлі, дати їй трохи охолонути. Натерти кожен качан сіллю і вершковим маслом за смаком, подавати гарячою. Смачного!
Цікаве:
- Кукурудза містить багато корисних речовин, таких як вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
- Кукурудза є однією з найдавніших культур на планеті, і її вирощують більше 10 000 років.
- Існує багато способів готування кукурудзи, включаючи гриль, запікання в духовці та фритюр.
- Варена кукурудза - це популярна страва в багатьох країнах світу, включаючи Мексику, Індію та США.
- Якщо ви хочете додати трохи більше смаку до своєї вареної кукурудзи, спробуйте додати кайєнський перець, лаймовий сік або зелену цибулю до суміші масла та солі.