Рецепт: Млинці з кабачками
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачки
- 2-3 яйця
- 70 гр борошна
- 3 ст.л. майонезу
- 2 ст.л. сметани
- 1-1,5 ст.л. крохмалю
- невеликий пучок зелені (кріп, петрушка)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кабачки ретельно вимити і натерти на крупній тертці (якщо плоди вже старі - потрібно попередньо очистити їх від насіння і шкірки, а м'якоть натерти на тертці). До кабачків одразу ж додати сирі яйця, майонез, сметану і перемішати.
- Часник почистити і дуже дрібно нарізати ножем або пропустити через часникодавилку, додати в кабачкову масу разом із подрібненою зеленню. Поступово ввести борошно, крохмаль, наприкінці посолити й поперчити за смаком.
- На сковорідці розігріти 50-75 мл олії, влити туди трохи тіста і рівномірно розподілити по дну. Смажити кабачковий млинець до рум'яності з обох боків і перекласти на тарілку.
- Таким чином просмажити млинці з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою один на одного. Подавати кабачкові млинці до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!
Для більш смачної страви, можна додати до кабачкової маси натертий сир або нарізану ковбасу. Також можна змінити соус на гостріший або додати вершковий соус для більшої насиченості.
Млинці з кабачками є дуже універсальною стравою, яку можна подавати як головну страву, так і в якості закуски. Їх можна готувати як звичайні, так і дієтичні, якщо замінити майонез та сметану на йогурт або кисле молоко.