Рецепт: Домашня бринза

Рецепт: Домашня бринза
3.5
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 200 гр сметани
  • 3 яйця
  • 100 мл кефіру
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко влити в каструлю і поставити на невеликий вогонь, додати сіль і розмішати. В окрему миску вбити яйця і збовтати їх виделкою до однорідності. В окремій ємності змішати сметану з кефіром.
  2. Одразу після закипання зменшити вогонь і влити в кипляче молоко яєчну суміш, безперервно його при цьому помішуючи. Потім таким же чином додати сметанну масу.
  3. Варити молоко протягом 5 хвилин при слабкому кипінні, якомога частіше помішуючи. Сито застелити 2 шарами марлі й закріпити його над каструлею або мискою. Перелити вміст каструлі в сито, застелене марлею.
  4. Зверху маси поставити гніт близько 1,5 кг, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на ніч. Вийняти все з холодильника, зняти гніт і плівку, перекласти сир на тарілку і нарізати порційними шматочками. Смачного!

Ще один цікавий факт про бринзу - вона містить багато білка та кальцію, що робить її корисною для здоров'я кісток та м'язів. Також вона містить вітамін В12, який є необхідним для нормальної роботи нервової системи.

Тож, спробуйте приготувати домашню бринзу за цим простим та смачним рецептом і насолоджуйтеся її приємним відчуттям в роті та корисними властивостями для здоров'я!