Ікра із сухих грибів

Ікра із сухих грибів
4.7
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-400 г сушених грибів
  • 2 цибулини
  • 100 мл рослинної олії
  • вода (опціонально)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Сушені гриби викласти в миску, залити багатою кількістю прохолодної чистої води. Залишити миску з водою на 3-4 години при кімнатній температурі для набухання грибів.
  2. Після цього часу відкинути зміст миски на друшляк і ретельно промити гриби під струменем прохолодної води. Дати їм обсохнути та перекласти в каструлю з киплячою та підсоленою водою.
  3. Варити сушені гриби до готовності приблизно 10-20 хвилин (залежно від сорту та різновиду грибів). Злити бульйон в окрему ємність, грибам дати остудитись та нарізати їх невеликими шматочками.
  4. Цибулю очистити та нарізати дрібними кубиками. На сковороду вилити рослинну олію та поставити її на сильний вогонь.
  5. В добре розігріте масло всипати дрібно нарізану цибулю, зменшити вогонь до слабкого та обсмажувати цибулю до золотистого кольору протягом 5-6 хвилин.
  6. Додати до сковороди нарізані гриби та перемішати. Обсмажувати їх разом із цибулею на середньому вогні ще 5-7 хвилин, помішуючи. Посолити та поперчити гриби за смаком.
  7. Подрібнити вміст сковороди за допомогою блендера або м'ясорубки. Повністю охолодити та перекласти грибну ікру в чисті банки або пластиковий контейнер, щільно закрити кришкою та зберігати в холодильнику.

Щоб додати більше смаку до цієї ікри, ви можете додати до складу деякі інші інгредієнти, наприклад, часник, зелень або гостру паприку. Також варто експериментувати з різними сортами сушених грибів, щоб знайти свій улюблений смак.

Ця ікра може бути використана для приготування різноманітних страв, наприклад, вона ідеально підійде для приготування грибного соусу для м'яса або птиці, або як начинка для смачних канапе або бутербродів. Зберігати ікру можна в холодильнику до двох тижнів.

Насолоджуйтеся цією чудовою стравою зі своїми родичами та друзями! Смачного!