Домашній сир із козячого молока: простий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л козячого молока
- 350 гр сметани
- 3 яйця
- 3 ст. солі
- 2 ч. л. сушеного базиліку - не обов'язково
- 1 ч. л. сушеного часнику – не обов'язково
- 1 ч. л. сушеного кропу – не обов'язково
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску, додати 1 ст.л. солі та збити вилкою до однорідності. Потім додати сметану, сіль, що залишилася, і знову збити вінчиком або міксером на середній швидкості.
- Козяче молоко влити в каструлю та поставити на вогонь. Помішуючи, довести молоко до гарячого стану і влити до нього тонкою цівкою сметанну суміш. Довести суміш із козячого молока до кипіння, безперервно помішуючи її ложкою.
- Проварити молочну рідину протягом 1 хвилини при слабкому кипінні та зняти з вогню. Сито застелити 2 шарами марлі та процідити через нього молоко.
- Проціджений сир з'єднати в мисці з базиліком, кропом і часником, скласти в марлевий мішок з 2-3 шарів марлі і дати стекти зайвій рідині у підвішеному стані (приблизно 2-3 години).
- Щільно обернути сир 3 шарами марлі, зав'язати кінці і покласти в друшляк. Закріпити друшляк із сиром над мискою і поставити зверху гніт, вагою близько 2 кг, відправити все в холодильник.
- Сир із козиного молока має настоятися під гнітом близько 12-13 години. Готовий домашній сир можна зберігати в холодильнику, щільно обгорнувши його харчовою плівкою до тижня.
- Через зазначений час звільнити козячий сир від марлі та нарізати порційними шматочками. Смачного!
Даний рецепт сиру з козячого молока - це чудовий варіант для людей, які люблять експериментувати зі смаками та готувати на своїй кухні. Він має багато переваг, таких як ніжний смак та корисність для здоров'я. Сир з козячого молока містить більше корисних речовин, ніж коров'ячий сир, тому він може бути корисним для людей зі складними або чутливими шлунками. Тож, спробуйте цей домашній сир і насолоджуйтесь його чудовим смаком!