Уха з форелі: простий рецепт

Уха з форелі: простий рецепт
4.4
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр філе форелі
  • 400 гр картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 60-70 гр пшеничної крупи
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 3 лаврові листи
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Форель промити, обсушити та покласти в каструлю, залити близько 1,5 л холодної води та поставити на вогонь. При утворенні піни на поверхні води – знімати її. Після закипання зменшити вогонь, додати 1 ч.л. солі та варити рибу протягом 15 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Картоплю очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Процідити бульйон через сито, додати лаврове листя і повернути на вогонь. Після повторного закипання додати крупу, картоплю та довести до кипіння.
  3. Моркву очистити і порізати тонкими кружальцями, цибулю очистити і порізати дрібними шматочками, додати киплячий суп і варити його приблизно 15-20 хвилин при слабкому кипінні. Тим часом нарізати рибу на дрібні шматочки, а зелень промити і нашаткувати.
  4. В кінці приготування посолити і поперчити юшку до смаку, додати форель, зелень і зняти з вогню. Юшка із форелі буде смачнішою, якщо дати їй настоятися під кришкою після варіння близько 15 хвилин. Зняти кришку, розлити суп по тарілках та подавати до столу. Смачного!

Ця страва є дуже корисною для здоров'я, оскільки форель містить багато білка та незамінних жирних кислот, які допомагають зміцнити імунну систему та покращити роботу серця. Також уха з форелі містить багато вітамінів та мікроелементів, таких як калій, фосфор, магній, залізо та багато інших.