Уха з форелі: простий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр філе форелі
- 400 гр картоплі
- 1 цибулина
- 1 морква
- 60-70 гр пшеничної крупи
- невеликий пучок кропу та петрушки
- 3 лаврові листи
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Форель промити, обсушити та покласти в каструлю, залити близько 1,5 л холодної води та поставити на вогонь. При утворенні піни на поверхні води – знімати її. Після закипання зменшити вогонь, додати 1 ч.л. солі та варити рибу протягом 15 хвилин при слабкому кипінні.
- Картоплю очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Процідити бульйон через сито, додати лаврове листя і повернути на вогонь. Після повторного закипання додати крупу, картоплю та довести до кипіння.
- Моркву очистити і порізати тонкими кружальцями, цибулю очистити і порізати дрібними шматочками, додати киплячий суп і варити його приблизно 15-20 хвилин при слабкому кипінні. Тим часом нарізати рибу на дрібні шматочки, а зелень промити і нашаткувати.
- В кінці приготування посолити і поперчити юшку до смаку, додати форель, зелень і зняти з вогню. Юшка із форелі буде смачнішою, якщо дати їй настоятися під кришкою після варіння близько 15 хвилин. Зняти кришку, розлити суп по тарілках та подавати до столу. Смачного!
Ця страва є дуже корисною для здоров'я, оскільки форель містить багато білка та незамінних жирних кислот, які допомагають зміцнити імунну систему та покращити роботу серця. Також уха з форелі містить багато вітамінів та мікроелементів, таких як калій, фосфор, магній, залізо та багато інших.