Холодний борщ з ковбасою - простий та смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий буряк
- 3 картоплини
- 300 гр вареної ковбаси
- 2 огірки
- 3 яйця
- невеликий пучок зеленої цибулі
- 1 ст.л. оцту 9%
- 1 ч.л. цукру
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Буряк почистити і порізати кубиками невеликого розміру, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою (близько 2 л). Картоплю почистити й порізати такими ж шматочками, як і буряк, додати в киплячу воду за півгодини після буряка.
- Варити буряк із картоплею ще 20 хвилин до м'якості картоплі. Яйця скласти в окрему каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання варити їх до готовності близько 10 хвилин.
- Зняти відвар з овочами з вогню, відразу ж додати оцет, цукор і розмішати. Яйця очистити від шкаралупи і порізати невеликими кубиками, додати їх у борщ. Варену ковбасу порізати кубиками, огірки вимити і також порізати маленькими кубиками, додати все до решти інгредієнтів у каструлю і перемішати.
- Цибулю промити і дрібно нарізати, додати в борщ, посолити і поперчити його за смаком, розмішати. Накрити каструлю кришкою і відправити в холодильник на годину-дві. Охолоджений борщ із ковбасою розлити по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Холодний борщ з ковбасою - це ідеальна страва для літніх днів, коли хочеться чогось прохолодного та освіжаючого. Він має насичений смак та аромат, який важко описати словами. Крім того, буряк є надзвичайно корисною овочевою культурою, яка містить багато вітамінів та мінералів, сприяє покращенню здоров'я та імунної системи.