Холодний борщ з ковбасою - простий та смачний рецепт

Холодний борщ з ковбасою - простий та смачний рецепт
4.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий буряк
  • 3 картоплини
  • 300 гр вареної ковбаси
  • 2 огірки
  • 3 яйця
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • 1 ч.л. цукру
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Буряк почистити і порізати кубиками невеликого розміру, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою (близько 2 л). Картоплю почистити й порізати такими ж шматочками, як і буряк, додати в киплячу воду за півгодини після буряка.
  2. Варити буряк із картоплею ще 20 хвилин до м'якості картоплі. Яйця скласти в окрему каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання варити їх до готовності близько 10 хвилин.
  3. Зняти відвар з овочами з вогню, відразу ж додати оцет, цукор і розмішати. Яйця очистити від шкаралупи і порізати невеликими кубиками, додати їх у борщ. Варену ковбасу порізати кубиками, огірки вимити і також порізати маленькими кубиками, додати все до решти інгредієнтів у каструлю і перемішати.
  4. Цибулю промити і дрібно нарізати, додати в борщ, посолити і поперчити його за смаком, розмішати. Накрити каструлю кришкою і відправити в холодильник на годину-дві. Охолоджений борщ із ковбасою розлити по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Холодний борщ з ковбасою - це ідеальна страва для літніх днів, коли хочеться чогось прохолодного та освіжаючого. Він має насичений смак та аромат, який важко описати словами. Крім того, буряк є надзвичайно корисною овочевою культурою, яка містить багато вітамінів та мінералів, сприяє покращенню здоров'я та імунної системи.