Розсольник із копченою ковбасою: рецепт приготування

Розсольник із копченою ковбасою: рецепт приготування
4.4
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л курячого або м'ясного бульйону (можна замінити водою)
  • 4 картоплини
  • 200 гр копчених ковбасок
  • 2 солоних огірка
  • 150 гр перлової крупи
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • 50 гр вареної ковбаси
  • 50 гр краківської ковбаси
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • невеликий пучок свіжої зелені
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Моркву очистити від шкірки і натерти на крупній тертці, цибулину очистити і порізати дуже маленькими кубиками. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою або кубиками. Усі ковбасні вироби порізати невеликими кубиками, копчені ковбаски порізати кружечками.
  2. Перлову крупу промити і всипати в киплячий підсолений бульйон або воду. Варити її протягом півгодини після закипання на невеликому вогні. На сковорідці розігріти 3 ст.л. олії та викласти цибулю.
  3. Обсмажувати цибулю на середньому вогні, помішуючи, до легкого золотистого відтінку. Потім додати в сковороду моркву і смажити ще кілька хвилин на невеликому вогні, помішуючи, до м'якості. Всипати до овочів болгарський перець, ковбаски та перемішати.
  4. В окремій ємності змішати томатну пасту з 70-80 мл чистої води і влити отриману суміш у сковороду, довести до кипіння. Тушкувати ковбаски з овочами на невеликому вогні, періодично помішуючи, до випаровування майже всієї рідини.
  5. Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою, залишити остигати. Солоні огірки порізати дуже маленькими кубиками, картоплю порізати дрібними кубиками або брусочками і всипати в каструлю з киплячим бульйоном і перловкою.
  6. Через 5-10 хвилин після картоплі додати в суп огірки, варити ще 5 хвилин. Зелень промити й дрібно порізати. Через зазначений час додати в каструлю з киплячим розсольником копчені ковбаски з тушкованими овочами, посолити і поперчити за смаком.
  7. Варити розсольник із копченостями ще 2-3 хвилини при слабкому кипінні. Потім додати подрібнену зелень і відразу зняти каструлю з вогню. Залишити розсольник із ковбасками на 15 хвилин настоятися, зняти кришку і розлити по тарілках. Смачного!

Цей розсольник із копченою ковбасою є дуже поживним і ситним. Він містить багато білків та вуглеводів, які додають енергії та добре насичують. Це ідеальна страва на холодну пору року, яка допоможе вам зігрітися та насолодитися.