Рецепт окрошки на кефірі з мінеральною водою
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л кефіру до 1%
- 1,25 л мінеральної води
- 5 картоплин
- 5 яєць
- 4 огірки
- 300 гр редиски
- 300 гр вареної ковбаси
- 2 морквини
- 80 гр майонезу 60%
- 60 мл оцту 9%
- невеликий пучок кропу
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлю скласти яйця і залити їх великою кількістю холодної води, поставити на вогонь. Картоплю та моркву ретельно вимити й опустити в каструлю з яйцями після закипання води.
- Приблизно через 10 хвилин після повторного закипання вийняти з води яйця і скласти їх в окрему миску з холодною водою, залишити до повного охолодження. Варити моркву і картоплю до м'якості приблизно 15 хвилин після яєць (тобто всього 25-30 хвилин).
- Злити воду і залишити овочі до повного охолодження. Редиску промити, видалити зелень і хвостики, порізати плоди маленькими кубиками. Огірки вимити й порізати такими ж за розміром шматочками, як і редиску.
- Варені й остиглі яйця очистити від шкаралупи та порізати дрібними кубиками. Ковбасу порізати кубиками невеликого розміру. Варені овочі очистити від шкірки, порізати і картоплю, і моркву такими ж шматочками, як ковбасу.
- З'єднати всі інгредієнти в каструлі, залити їх кефіром, додати майонез і ретельно перемішати. Потім влити мінералку, оцет і знову перемішати. Кріп промити, обсушити, дрібно нашаткувати і гарненько розтерти зелень із сіллю.
- Додати солоний кріп в окрошку, перемішати, досолити її за смаком. Окрошку на кефірі з мінералкою бажано охолодити в холодильнику близько години перед подачею. Охолоджену окрошку розлити по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Цікаво знати, що окрошка є дуже популярною стравою в Україні. Цей рецепт містить кефір, який є корисним джерелом пробіотиків та зменшує ризик захворювання на деякі захворювання шлунку. Також мінеральна вода додає свіжості і легкості смаку, що робить цю страву ідеальним вибором для жарких літніх днів.