Рецепт: Окрошка з кількою в томаті

Рецепт: Окрошка з кількою в томаті
4.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л квасу
  • 4 картоплини
  • банка консервованої кільки в томаті - близько 300 гр
  • 3 огірки
  • 3 яйця
  • 4 редиски
  • 1 ст.л. хрону
  • невеликий пучок зеленої цибулі, петрушки та кропу
  • + сметана - за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця скласти в каструлю, залити великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Після закипання опустити в киплячу воду по одній картоплині (попередньо їх потрібно вимити).
  2. Через 10 хвилин після повторного закипання перекласти варені яйця в миску з крижаною водою і залишити до повного охолодження. Ще через 20-25 хвилин злити воду і залишити картоплю остигати.
  3. Огірки та редиску ретельно вимити, порізати дрібними кубиками однакового розміру. Варені яйця очистити від шкаралупи та порізати невеликими кубиками, з'єднати з овочами та кількою з банки в одній каструлі.
  4. Картоплю очистити від шкірки, порізати кубиками такого ж розміру, як і яйця, додати в каструлю. Додати хрін, влити половину квасу і перемішати. Влити квас, що залишився, і знову розмішати.
  5. Зелень промити, нашаткувати гострим ножем і розтерти з 1/3 ч. л. солі. Додати всю зелень у каструлю з окрошкою, розмішати, накрити кришкою і відправити в холодильник на кілька годин. Подавати окрошку з кількою до столу охолодженою. Смачного!

Окрім традиційного варіанту з квасом, окрошку можна зробити з кефіром, кисломолочними продуктами або замінити кільку на інші консервовані рибні продукти, наприклад, тунець чи лосось. Також можна додати до складу окрошки інші свіжі овочі за сезоном, наприклад, помідори або кабачки.