Рецепт: Окрошка з кількою в томаті
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л квасу
- 4 картоплини
- банка консервованої кільки в томаті - близько 300 гр
- 3 огірки
- 3 яйця
- 4 редиски
- 1 ст.л. хрону
- невеликий пучок зеленої цибулі, петрушки та кропу
- + сметана - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця скласти в каструлю, залити великою кількістю холодної води і поставити на вогонь. Після закипання опустити в киплячу воду по одній картоплині (попередньо їх потрібно вимити).
- Через 10 хвилин після повторного закипання перекласти варені яйця в миску з крижаною водою і залишити до повного охолодження. Ще через 20-25 хвилин злити воду і залишити картоплю остигати.
- Огірки та редиску ретельно вимити, порізати дрібними кубиками однакового розміру. Варені яйця очистити від шкаралупи та порізати невеликими кубиками, з'єднати з овочами та кількою з банки в одній каструлі.
- Картоплю очистити від шкірки, порізати кубиками такого ж розміру, як і яйця, додати в каструлю. Додати хрін, влити половину квасу і перемішати. Влити квас, що залишився, і знову розмішати.
- Зелень промити, нашаткувати гострим ножем і розтерти з 1/3 ч. л. солі. Додати всю зелень у каструлю з окрошкою, розмішати, накрити кришкою і відправити в холодильник на кілька годин. Подавати окрошку з кількою до столу охолодженою. Смачного!
Окрім традиційного варіанту з квасом, окрошку можна зробити з кефіром, кисломолочними продуктами або замінити кільку на інші консервовані рибні продукти, наприклад, тунець чи лосось. Також можна додати до складу окрошки інші свіжі овочі за сезоном, наприклад, помідори або кабачки.