Рецепт: Окрошка з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л курячого бульйону
- 1 л кефіру 2,5%
- 400 гр курячого філе
- 4 яйця
- 3-4 огірки
- 200 гр редиски
- невеликий пучок зеленої цибулі
- середній пучок кропу
- невеликий пучок кінзи та/або петрушки
- півч.л. лимонної кислоти
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе промити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою (близько 1,25 л). Після повторного закипання додати лавровий лист і варити м'ясо до готовності протягом півгодини. Зняти каструлю з плити, вийняти лавровий лист, накрити кришкою і залишити до повного охолодження.
- Яйця скласти в окрему каструлю, залити доверху холодною водою і поставити на вогонь. Варити яйця після закипання протягом 10 хвилин. Злити окріп і залити варені яйця холодною водою, залишити остигати.
- Огірки, редиску та всю зелень гарненько промити під струменем прохолодної води. Порізати огірки та редиску дрібними кубиками, зелень дрібно нашаткувати. Вийняти куряче філе з бульйону, порізати невеликими шматочками. Яйця очистити від шкаралупи та дрібно порізати.
- В окремій мисці або каструлі змішати курячий бульйон і кефір. У великій каструлі змішати курку, овочі, зелень, яйця і перемішати. Залити всі інгредієнти кефіром із бульйоном, посолити окрошку за смаком, додати лимонну кислоту і перемішати.
- Накрити каструлю кришкою і прибрати в холодильник на годину-дві (краще на ніч). Охолоджену окрошку з курки розлити по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Окрім курячого бульйону, можна використовувати інші види бульйону, такі як грибний або овочевий, щоб зробити страву більш різноманітною та цікавою. Також можна додати до окрошки з куркою різні інші овочі, такі як картоплю, моркву чи цибулю, щоб збагатити смак та поживні властивості страви.