Рецепт: Окрошка з куркою

Рецепт: Окрошка з куркою
4.5
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л курячого бульйону
  • 1 л кефіру 2,5%
  • 400 гр курячого філе
  • 4 яйця
  • 3-4 огірки
  • 200 гр редиски
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • середній пучок кропу
  • невеликий пучок кінзи та/або петрушки
  • півч.л. лимонної кислоти
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою (близько 1,25 л). Після повторного закипання додати лавровий лист і варити м'ясо до готовності протягом півгодини. Зняти каструлю з плити, вийняти лавровий лист, накрити кришкою і залишити до повного охолодження.
  2. Яйця скласти в окрему каструлю, залити доверху холодною водою і поставити на вогонь. Варити яйця після закипання протягом 10 хвилин. Злити окріп і залити варені яйця холодною водою, залишити остигати.
  3. Огірки, редиску та всю зелень гарненько промити під струменем прохолодної води. Порізати огірки та редиску дрібними кубиками, зелень дрібно нашаткувати. Вийняти куряче філе з бульйону, порізати невеликими шматочками. Яйця очистити від шкаралупи та дрібно порізати.
  4. В окремій мисці або каструлі змішати курячий бульйон і кефір. У великій каструлі змішати курку, овочі, зелень, яйця і перемішати. Залити всі інгредієнти кефіром із бульйоном, посолити окрошку за смаком, додати лимонну кислоту і перемішати.
  5. Накрити каструлю кришкою і прибрати в холодильник на годину-дві (краще на ніч). Охолоджену окрошку з курки розлити по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Окрім курячого бульйону, можна використовувати інші види бульйону, такі як грибний або овочевий, щоб зробити страву більш різноманітною та цікавою. Також можна додати до окрошки з куркою різні інші овочі, такі як картоплю, моркву чи цибулю, щоб збагатити смак та поживні властивості страви.