Рецепт оригінальної окрошки на айрані
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л айрану
- 0,75 л газованої мінеральної води
- 4 свіжі огірки
- 2 картоплини
- 3 яйця
- 200 гр курячого філе
- 3 редиски
- великий пучок кропу та зеленої цибулі
- 1-2 ч. л. гірчиці
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлю скласти яйця, залити 1 л холодної води і поставити на вогонь. Після закипання покласти в киплячу воду ретельно вимиту картоплю. Варити яйця із картоплею після повторного закипання води приблизно 10 хвилин.
- Вийняти яйця з окропу і покласти в миску з холодною водою, залишити до повного остигання. Картоплю варити ще 20 мнуть до м'якості. В окремій каструлі закип'ятити воду, підсолити її та опустити куряче філе.
- Варити м'ясо до готовності 20-25 хвилин при слабкому кипінні. Варену картоплю і куряче філе остудити. Яйця очистити від шкаралупи та порізати маленькими кубиками. Редиску вимити, видалити неїстівні частини та натерти плоди на великій тертці.
- Огірки вимити і дрібно нарізати, зелень промити і нашаткувати гострим ножем. Картоплю очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками, варене філе розібрати руками на волокна.
- З'єднати в каструлі редиску, огірки, м'ясо, картопля, яйця, зелень, гірчицю та перемішати. В окремій каструлі змішати айран з мінералкою (обидва напої повинні бути холодними) і залити отриманою рідиною решту інгредієнтів, за бажанням можна досолити і поперчити.
- Подавати окрошку на айран бажано в охолодженому вигляді. Смачного!
Цей рецепт окрошки на айрані можна варіювати залежно від смакових уподобань та наявності інгредієнтів. Наприклад, замість курячого філе можна використовувати інші види м'яса, а також додавати різні овочі, наприклад, моркву або печериці. Також, для тих, хто не їсть яйця, їх можна просто виключити з рецепту.
Крім того, айран - це дуже корисний напій, що містить в собі багато вітамінів та мінералів. Він допомагає зняти спрагу та відновлює водно-сольовий баланс в організмі, тому окрім того, що ця окрошка смачна, вона також є дуже корисною для здоров'я.