Рецепт ухи з товстолобика

Рецепт ухи з товстолобика
4.4
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • голова товстолобика
  • 2 картоплини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 3 ст. перлової крупи
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець, мелена паприка до смаку

Рецепт приготування страви:

  1. Голову товстолобика промити, видалити зябра і покласти в каструлю. Залити товстолоба 2 л холодної води і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь, зняти з поверхні бульйону піну, додати лавровий лист і очищену цибулину, розрізану навпіл.
  2. Варити бульйон з товстолоба протягом 15-20 хвилин, зняти з вогню і процідити через сито. Філе риби відокремити від кісток та відкласти на окрему тарілку. Лавровий листок повернути в бульйон і поставити його на вогонь.
  3. У киплячий бульйон додати 1 ч.л. солі, перлову крупу і проварити приблизно 10 хвилин. Картоплю очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками, моркву очистити і натерти на тертці. Другу цибулину очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
  4. Через 10 хвилин поле почало варіння крупи, додати в бульйон картоплю і знову довести до кипіння. Варити суп ще 15-20 хвилин при слабкому кипінні. На сковороді розігріти 3 ст. рослинної олії, викласти цибулю і обсмажити її на невеликому вогні протягом 3-4 хвилин.
  5. Потім додати до сковороди моркву і перемішати, готувати засмажку на середньому вогні близько 3-5 хвилин, помішуючи. Додати овочеву засмажку разом із філе товстолобика в суп, посолити і поперчити його до смаку, дати покипіти ще хвилину.
  6. Зелень промити і дрібно нарізати, додати в готовий рибний суп і зняти з вогню. Накрити каструлю кришкою і залишити юшку з товстолоба на 15 хвилин настоятися. Розлити гарячий суп по тарілках та подавати до столу. Смачного!

Цікаві факти:

  • Товстолобик - це риба родини карпових, що є одним з найдешевших джерел білка та жирних кислот.
  • Перлова крупа додає страві додатковий білок, вуглеводи та клітковину.
  • Кріп та петрушка не тільки покращують смак ухи, а й містять багато вітамінів та мінералів, що корисні для здоров'я.
  • Бульйон із товстолобика можна заморожувати та використовувати в інших стравах, наприклад, для приготування соусів та супів.