Рецепт ухи з товстолобика
Кухня
Інгредієнти:
- голова товстолобика
- 2 картоплини
- 2 цибулини
- 1 морква
- 3 ст. перлової крупи
- невеликий пучок кропу та петрушки
- 1 лавровий лист
- сіль, перець, мелена паприка до смаку
Рецепт приготування страви:
- Голову товстолобика промити, видалити зябра і покласти в каструлю. Залити товстолоба 2 л холодної води і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь, зняти з поверхні бульйону піну, додати лавровий лист і очищену цибулину, розрізану навпіл.
- Варити бульйон з товстолоба протягом 15-20 хвилин, зняти з вогню і процідити через сито. Філе риби відокремити від кісток та відкласти на окрему тарілку. Лавровий листок повернути в бульйон і поставити його на вогонь.
- У киплячий бульйон додати 1 ч.л. солі, перлову крупу і проварити приблизно 10 хвилин. Картоплю очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками, моркву очистити і натерти на тертці. Другу цибулину очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
- Через 10 хвилин поле почало варіння крупи, додати в бульйон картоплю і знову довести до кипіння. Варити суп ще 15-20 хвилин при слабкому кипінні. На сковороді розігріти 3 ст. рослинної олії, викласти цибулю і обсмажити її на невеликому вогні протягом 3-4 хвилин.
- Потім додати до сковороди моркву і перемішати, готувати засмажку на середньому вогні близько 3-5 хвилин, помішуючи. Додати овочеву засмажку разом із філе товстолобика в суп, посолити і поперчити його до смаку, дати покипіти ще хвилину.
- Зелень промити і дрібно нарізати, додати в готовий рибний суп і зняти з вогню. Накрити каструлю кришкою і залишити юшку з товстолоба на 15 хвилин настоятися. Розлити гарячий суп по тарілках та подавати до столу. Смачного!
Цікаві факти:
- Товстолобик - це риба родини карпових, що є одним з найдешевших джерел білка та жирних кислот.
- Перлова крупа додає страві додатковий білок, вуглеводи та клітковину.
- Кріп та петрушка не тільки покращують смак ухи, а й містять багато вітамінів та мінералів, що корисні для здоров'я.
- Бульйон із товстолобика можна заморожувати та використовувати в інших стравах, наприклад, для приготування соусів та супів.