Рецепт на основі печериць: крем-суп із вершками

Рецепт на основі печериць: крем-суп із вершками
4.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л курячого або м'ясного бульйону (можна замінити чистою водою)
  • 0,5 кг печериць
  • 200 мл вершків 15-20%
  • 1 велика цибулина
  • 30 гр вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Печериці гарненько промити і порізати не дуже тонкими пластинками. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками, часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем. На сковорідку влити кілька ложок рослинної олії (бажано оливкової) і поставити на вогонь.
  2. У розігріту олію всипати цибулю з часником і перемішати. Обсмажувати їх на невеликому вогні приблизно 6-8 хвилин до золотистого кольору, періодично помішуючи.
  3. Потім додати на сковорідку гриби, перемішати і тушкувати на невеликому вогні близько 10-15 хвилин до випаровування майже всієї рідини (періодично помішувати). Наприкінці приготування грибів додати до них борошно і ретельно перемішати.
  4. За хвилину влити в сковороду близько 0,5 л гарячого бульйону і довести до кипіння. Вміст сковорідки перелити в чашу блендера і подрібнити до однорідної пюреподібної консистенції.
  5. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою гарячий бульйон, що став гарячим, доти, доки консистенція не буде нагадувати крем. Посолити грибний крем-суп за смаком, додати перець, спеції та перемішати.
  6. Перелити грибний суп у каструлю, додати вершки кімнатної температури і поставити на вогонь. Після закипання проварити крем-суп із печериць із вершками протягом 10 хвилин, помішуючи.
  7. Наприкінці варіння додати в суп вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. Розлити крем-суп із печериць по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Цей крем-суп із печериць та вершків - ідеальна страва для осіннього чи зимового меню. Його можна подавати гарячим або холодним. Якщо ви хочете зробити його більш насиченим, додайте трішки тертого сиру. А також, прикрасьте його зверху зеленими травами або ж розплавленим сиром.