Угорський пиріг "Жербо"

Угорський пиріг "Жербо"
4.2
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г маргарину
  • 0,5 кг борошна
  • 10 г дріжджів
  • 0,5 склянки молока
  • 1 яйце
  • 1 білок яйця
  • 200 г грецьких горіхів
  • 400 г абрикосового джему
  • 50 г кураги
  • 100 г темного шоколаду
  • 100 мл вершків
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 0,5 склянки цукру

Рецепт приготування:

  1. Для ніжності смаку замініть половину маргарину на вершкове масло. Якщо немає абрикосового джему, можна використати інший.
  2. Молоко підігріваємо до кімнатної температури, переливаємо в окремий посуд. Розчиняємо в ньому дріжджі, всипаємо 2 ст.л. борошна та 1 ст.л. цукру. Залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.
  3. Додаємо розтоплений маргарин, збите яйце, цукор та розпушувач. Ретельно перемішуємо.
  4. Замішуємо тісто, формуємо кулю, накриваємо рушником та залишаємо на 1-2 години.
  5. Розрізаємо тісто на 3 частини. Форму для випікання застилаємо пергаментним папером.  
  6. Розкачуємо одну частину тіста в тонкий пласт, викладаємо в форму.
  7. Змішуємо джем з подрібненими горіхами, білком та нарізаною курагою.
  8. Розділяємо отриману масу на дві частини. Одну рівномірно розподіляємо на пласті тіста. Зверху накриваємо наступним пластом тіста, повторюємо шари.
  9. Залишаємо пиріг відпочивати 30 хвилин. Розігріваємо духовку до 200°C та випікаємо близько 20 хвилин.
  10. Охолоджуємо пиріг. У цей час підігріваємо вершки, додаємо шоколад і розмішуємо до повного розчинення. Поливаємо готову випічку.
  11. Відправляємо в холодильник на 2 години для просочення.

Додаткова порада:

  • Для аромату можна додати в тісто 1 пакетик ваніліну.

Цей рецепт угорського пирога «Жербо» створить затишок у вашому домі, а його неповторний смак стане приємним сюрпризом для всієї родини. Відмінно підходить до чаювання або як десерт до святкового столу!