Піца з сиром фета та маслинами

Піца з сиром фета та маслинами
3.8
(12)
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • тісто дріжджове – 350 г
  • помідори – 2 шт.
  • сир фета – 100 г
  • гриби – 150 г
  • сир твердий будь-який – 100 г
  • маслини без кісточок – 12 шт.
  • консервована кукурудза – 80 г
  • кетчуп, майонез – по 1 ст.л.
  • свіжа зелень

Рецепт приготування:

  1. Нарізаємо шматочками промиті печериці та обсмажуємо на розігрітій сковороді з додаванням солі.
  2. На тертці з середніми отворами натираємо сир.
  3. Дрібно шинкуємо свіжий кріп, зелену цибулю та петрушку.
  4. Промиваємо свіжі помідори і ріжемо на тонкі часточки.
  5. Маслини без кісточок нарізаємо у вигляді кружечків.
  6. Ділимо дріжджове тісто на дві однакових частини. Розкочуємо в тонкий корж і перекладаємо на лист.
  7. Основу для піци змащуємо кетчупом, змішаним з майонезом.
  8. Викладаємо часточки помідорів і консервовану кукурудзу.
  9. Далі йде шар обсмажених в олії грибів, маслини та зелень.
  10. Розкладаємо рівномірно порізаний кубиками сир фета.
  11. На завершення верх піци посипаємо тертим сиром і запікаємо до готовності в духовці.

Цікаві факти про піцу:

  • Історія піци сягає давнього Єгипту, де випікалися плоскі хліби з різними начинками.
  • Сучасна піца, яку ми знаємо, з'явилася в Неаполі, Італія.
  • 9 лютого у багатьох країнах святкують Міжнародний день піци.
  • Якщо ви хочете приготувати вегетаріанську версію, просто не додавайте сир у процесі приготування.

Така піца - ідеальний вибір для затишного сімейного вечора або як смачне доповнення до святкового столу. Її легко адаптувати до ваших смакових уподобань, додаючи різні інгредієнти або експериментуючи з начинками.