Піца з сиром фета та маслинами
Час приготування:
20 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- тісто дріжджове – 350 г
- помідори – 2 шт.
- сир фета – 100 г
- гриби – 150 г
- сир твердий будь-який – 100 г
- маслини без кісточок – 12 шт.
- консервована кукурудза – 80 г
- кетчуп, майонез – по 1 ст.л.
- свіжа зелень
Рецепт приготування:
- Нарізаємо шматочками промиті печериці та обсмажуємо на розігрітій сковороді з додаванням солі.
- На тертці з середніми отворами натираємо сир.
- Дрібно шинкуємо свіжий кріп, зелену цибулю та петрушку.
- Промиваємо свіжі помідори і ріжемо на тонкі часточки.
- Маслини без кісточок нарізаємо у вигляді кружечків.
- Ділимо дріжджове тісто на дві однакових частини. Розкочуємо в тонкий корж і перекладаємо на лист.
- Основу для піци змащуємо кетчупом, змішаним з майонезом.
- Викладаємо часточки помідорів і консервовану кукурудзу.
- Далі йде шар обсмажених в олії грибів, маслини та зелень.
- Розкладаємо рівномірно порізаний кубиками сир фета.
- На завершення верх піци посипаємо тертим сиром і запікаємо до готовності в духовці.
Цікаві факти про піцу:
- Історія піци сягає давнього Єгипту, де випікалися плоскі хліби з різними начинками.
- Сучасна піца, яку ми знаємо, з'явилася в Неаполі, Італія.
- 9 лютого у багатьох країнах святкують Міжнародний день піци.
- Якщо ви хочете приготувати вегетаріанську версію, просто не додавайте сир у процесі приготування.
Така піца - ідеальний вибір для затишного сімейного вечора або як смачне доповнення до святкового столу. Її легко адаптувати до ваших смакових уподобань, додаючи різні інгредієнти або експериментуючи з начинками.