Піца з сиром та анчоусами

Піца з сиром та анчоусами
4.8
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 300 г
  • ріпчаста цибуля – 0,5 шт.
  • томатний соус – 3 ст.л.
  • часник – 1 зубчик
  • моцарелла – 120 г
  • анчоуси – 5 шт.
  • перець чилі – невелика кількість
  • оливкова олія
  • базилік – кілька гілочок

Спосіб приготування:

  1. Розкачуємо дріжджове тісто та залишаємо у теплому місці на 15 хвилин.
  2. Очищаємо перець чилі від насіння та перегородок, ріжемо дуже тонкими напівкільцями.
  3. Дрібно ріжемо очищений часник, півголовки цибулі нарізаємо у вигляді напівкілець.
  4. Відкриваємо банку з консервованими анчоусами.
  5. Розкачаний пласт тіста рясно змащуємо томатним соусом.
  6. Викладаємо зверху рибу, нарізану цибулю, часник та гострий перець.
  7. Потім нарізаємо невеликими шматочками моцареллу та рівномірно розкладаємо поверх піци.
  8. Розігріваємо духовку до 280 градусів та випікаємо піцу близько 15 хвилин.
  9. Прикрашаємо зеленню остиглу піцу, інакше вона може потемніти. Подавати готову випічку краще з червоним напівсолодким вином.

Додатково:

  • Для більш інтенсивного смаку можна додати кілька крапель бальзамічного оцту на піцу перед випіканням.
  • Якщо ви не знайдете анчоусів, спробуйте замінити їх каперсами або оливками для додання солоного смаку.
  • Експериментуйте з різними видами сиру: спробуйте комбінувати моцареллу з пармезаном або горгонзолою для різноманітності смаків.