Піца з сиром та анчоусами
Кухня
Інгредієнти:
- дріжджове тісто – 300 г
- ріпчаста цибуля – 0,5 шт.
- томатний соус – 3 ст.л.
- часник – 1 зубчик
- моцарелла – 120 г
- анчоуси – 5 шт.
- перець чилі – невелика кількість
- оливкова олія
- базилік – кілька гілочок
Спосіб приготування:
- Розкачуємо дріжджове тісто та залишаємо у теплому місці на 15 хвилин.
- Очищаємо перець чилі від насіння та перегородок, ріжемо дуже тонкими напівкільцями.
- Дрібно ріжемо очищений часник, півголовки цибулі нарізаємо у вигляді напівкілець.
- Відкриваємо банку з консервованими анчоусами.
- Розкачаний пласт тіста рясно змащуємо томатним соусом.
- Викладаємо зверху рибу, нарізану цибулю, часник та гострий перець.
- Потім нарізаємо невеликими шматочками моцареллу та рівномірно розкладаємо поверх піци.
- Розігріваємо духовку до 280 градусів та випікаємо піцу близько 15 хвилин.
- Прикрашаємо зеленню остиглу піцу, інакше вона може потемніти. Подавати готову випічку краще з червоним напівсолодким вином.
Додатково:
- Для більш інтенсивного смаку можна додати кілька крапель бальзамічного оцту на піцу перед випіканням.
- Якщо ви не знайдете анчоусів, спробуйте замінити їх каперсами або оливками для додання солоного смаку.
- Експериментуйте з різними видами сиру: спробуйте комбінувати моцареллу з пармезаном або горгонзолою для різноманітності смаків.