Картопляний пиріг з маком
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г картоплі
- 50 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 300 г борошна
- 20 г дріжджів
- 2 шт. яєць
- 50 г цукру
- макова начинка - за смаком
- 1 щіпка солі
Рецепт приготування:
Це незвичайна випічка, яка поєднує в собі картоплю та солодку начинку з маку. Для аромату можна додати в тісто трохи меленого мускатного горіха.
- Молоко підігріваємо до кімнатної температури, розчиняємо в ньому дріжджі. Додаємо масло, борошно, збиті яйця, цукор, трохи солі.
- Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, просушуємо. Тремо на грубій тертці.
- Замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце, накриваємо рушником і чекаємо 1,5 години.
- По закінченню часу відрізаємо від тіста невеликий шматок. Він знадобиться пізніше.
- Лист змащуємо маслом, посипаємо борошном.
- Тісто добре розкачуємо, обережно переносимо.
- Зверху розподіляємо вже готову макову начинку.
- Залишену частину за допомогою скалки перетворюємо в дуже тонкий пласт, яким накриваємо зверху макову начинку пирога.
- Випікаємо до утворення рум'яної скоринки.