Піца на заливному тісті з прованськими травами
Кухня
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- борошно – 2,5 стакани
- цукор – 1 ч.л.
- кефір – 380 мг
- соняшникова олія – 2 ст.л.
- сода – 0,5 ч.л.
- сіль – 1 щіпка
Для начинки:
- шинка або копчена ковбаса – 200 г
- твердий сир – 150 г
- кетчуп
- помідори – 2 шт.
- майонез
Рецепт приготування:
- Піца на заливному тісті виходить ніжною і соковитою. Це відмінний варіант, коли потрібно нагодувати гостей або швидко приготувати обід.
- Для тіста змішайте кефір, соду, сіль за смаком, цукор, соняшникову олію і борошно. Збивайте все за допомогою міксера до однорідної консистенції.
- Готове тісто має бути консистенції, як густа сметана.
- Копчену ковбасу або шинку наріжте маленькими кубиками, сир потріть на тертці.
- Промийте помідори та наріжте кружечками.
- Змастіть маслом лист і вилийте на нього все тісто, рівномірно розрівняйте за допомогою ложки.
- Тісто рясно змастіть кетчупом.
- Розподіліть шинку зверху, викладіть кружечки помідорів та посипте тертим сиром.
- Зробіть на піці сітку з майонезу. Помістіть піцу в духовку і запікайте до повної готовності.