Піца на заливному тісті з прованськими травами

Піца на заливному тісті з прованськими травами
5.0
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 2,5 стакани
  • цукор – 1 ч.л.
  • кефір – 380 мг
  • соняшникова олія – 2 ст.л.
  • сода – 0,5 ч.л.
  • сіль – 1 щіпка

Для начинки:

  • шинка або копчена ковбаса – 200 г
  • твердий сир – 150 г
  • кетчуп
  • помідори – 2 шт.
  • майонез

Рецепт приготування:

  1. Піца на заливному тісті виходить ніжною і соковитою. Це відмінний варіант, коли потрібно нагодувати гостей або швидко приготувати обід.
  2. Для тіста змішайте кефір, соду, сіль за смаком, цукор, соняшникову олію і борошно. Збивайте все за допомогою міксера до однорідної консистенції.
  3. Готове тісто має бути консистенції, як густа сметана.
  4. Копчену ковбасу або шинку наріжте маленькими кубиками, сир потріть на тертці.
  5. Промийте помідори та наріжте кружечками.
  6. Змастіть маслом лист і вилийте на нього все тісто, рівномірно розрівняйте за допомогою ложки.
  7. Тісто рясно змастіть кетчупом.
  8. Розподіліть шинку зверху, викладіть кружечки помідорів та посипте тертим сиром.
  9. Зробіть на піці сітку з майонезу. Помістіть піцу в духовку і запікайте до повної готовності.
  • Додатково:

    • Начинка для піци може бути дуже різноманітною. Спробуйте використовувати різні види м'яса, морепродукти, гриби та болгарський перець.
    • Для більш оригінального смаку можна додати трохи зелені або спецій, наприклад, базилік або орегано.
    • Якщо ви хочете зробити піцу більш здоровою, вибирайте цільнозернове або безглютенове борошно.
    • Щоб додати свіжості, викладіть на готову піцу свіжі листя салату або руколи.
    • Для любителів гострого можна додати кілька шматочків свіжого перцю чилі або крапельку гострого соусу.

    Експериментуйте з начинками і спеціями, щоб знайти свій улюблений варіант цієї класичної і улюбленої багатьма страви!