Кіш з брокколі та в'яленими помідорами

Кіш з брокколі та в'яленими помідорами
4.5
(10)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г
  • цукор – 0,5 ч.л.
  • помідори в'ялені – 100 г
  • масло вершкове – 100 г
  • брокколі – 180 г
  • оливкова олія – 4 ст.л.
  • гриби – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сметана – 100 мл
  • яйце - 1 шт.
  • вода – 3 ст.л.
  • винний оцет – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло, попередньо охолоджене, подрібнюємо з борошном до утворення дрібної крихти та замішуємо м'яке тісто. Загортаємо готове тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на розігрітій оливковій олії. Додаємо в'ялені помідори, спеції та винний оцет. Тушкуємо протягом 5 хвилин, після чого відставляємо охолоджуватись.
  3. Окремо обсмажуємо нарізані гриби, через 5 хвилин додаємо брокколі. Приправляємо за смаком і обсмажуємо ще кілька хвилин.
  4. Форму з роз'ємним дном змащуємо маслом. Тісто розкочуємо у тонкий шар та викладаємо рівномірно в форму.
  5. Зверху кладемо шар пергаменту, насипаємо сирий горох чи квасолю, та запікаємо близько 15 хвилин.
  6. Викладаємо на дно овочеву начинку. Спочатку шар помідорів, потім шар брокколі та грибів.
  7. Посипаємо тертим твердим сиром.
  8. Для приготування заливки збиваємо сметану з яйцем, солимо та перчимо за смаком.
  9. Рівномірно виливаємо суміш на пиріг. Випікаємо в духовці до готовності.

Подаємо пиріг як у гарячому, так і у холодному вигляді. Щоб зробити начинку ще ніжнішою, можна додати трохи крем-сиру за смаком.

Доповнення:

Цей пиріг стане чудовим вибором для різноманітних заходів, від сімейних обідів до святкових вечер. Для більшого різноманіття смаків, можна експериментувати з різними видами грибів, наприклад, використовувати печериці або навіть трюфелі для особливої вишуканості. Замінюючи оливкову олію на трюфельну, можна додати унікального аромату. Також, для додаткової пікантності можна додати трохи чилі або сушеного базиліку. Завдяки своїй універсальності, цей рецепт може стати основою для численних кулінарних творінь.