Творожний пиріг з жимолостю

Творожний пиріг з жимолостю
4.1
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з жимолостю:

  • 200 гр борошна
  • 130 гр творогу
  • 2 яйця
  • 75 мл молока
  • 75 мл рослинної олії
  • 65 гр цукру
  • 2 ч.л. розпушувача

Начинка для пирога:

  • 300 гр сметани 20%
  • 2 яйця
  • 60-70 гр цукру
  • 1 ст.л. крохмалю без гірки
  • щіпка ваніліна
  • 300 гр жимолості

Інструкції:

  1. Протріть творог через сито або пропустіть через м'ясорубку. У мисці вбийте яйця, додайте рослинну олію, цукор та перемішайте до повного розчинення цукру.
  2. Додайте протертий творог тонкою цівкою до яєчної маси, потім додайте молоко та перемішайте до однорідності. Поступово додавайте просіяне борошно та розпушувач, перемішуючи до однорідності. Заверніть тісто в плівку та поставте в холодильник на півгодини.
  3. Жимолість висинте на сито, промийте під струменем прохолодної води та дайте їй повністю стекти. Змішайте сметану з цукром, ваніліном та крохмалом та перемішайте до однорідності. Додайте до сметани яйця та ще раз перемішайте виделкою.
  4. Розімніть тісто на поверхні, посипаній борошном, у тонкий круглий диск з діаметром більше на 5-6 см, ніж діаметр форми для запікання. Змастіть форму маслом та посипте борошном, попередньо розігрійте духовку до 180 °C. Покладіть тісто на дно форми та сформуйте борти з країв тіста, приблизно 2-3 см висотою.
  5. Вилийте сметанний крем на тісто та розподіліть його рівномірним шаром. Розкладіть жимолість на верхньому шарі та відправте усе у попередньо розігріту духовку. Запікайте пиріг з жимолостю приблизно 45 хвилин, поки він не буде готовий.
  6. Після приготування вийміть форму з духовки та залиште пиріг на протязі 10-15 хвилин, щоб він охолодився. Обережно перенесіть пиріг на тарілку та поріжте його на порційні шматочки. Рекомендується охолоджувати пиріг у холодильнику на ніч, щоб він настоявся та отримав більш насичений смак.

Цей творожний пиріг з жимолостю - ідеальна страва для вечері з родиною або друзями. Крім того, жимолість є відмінним джерелом вітаміну С, який допомагає зміцнити імунну систему та боротися зі стресом. Тому, насолоджуйтесь цією смачною стравою та користуйтеся всіма її корисними властивостями.