Рецепт справжніх пончиків

Рецепт справжніх пончиків
3.8
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр борошна
  • 120-130 мл молока
  • 1 яйце
  • 15-20 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру без гірки
  • пол-ч.л. молотої кориці
  • 1/3 ч.л. соди (або пів-ч.л. розпушувача)
  • цукрова пудра для присипки готових пончиків
  • 0,4-0,5 л рослинної олії для смаження

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти через сито разом з корицею та перемішати.
  2. Розтопити вершкове масло у водяній бані або в мікрохвильовці, але не доводити до кипіння.
  3. У окремій мисці змішати яйце з цукром та збити виделкою або міксером до однорідності.
  4. Постійно збиваючи яєчну суміш, наливати тонкою цівкою молоко. Поступово додавати борошняну суміш та замішувати однорідне тісто.
  5. Додати розтоплене вершкове масло, соду (погасити її кількома краплями оцту) та швидко замісити до однорідності.
  6. Викласти тісто на стіл, перед цим присипавши його борошном, та розкатати в пласт товщиною близько 1 см.
  7. У каструлю налити рослинну олію.
  8. З тіста вирізати круги за допомогою склянки, а у центрі - ще менші круги з рюмкою або кришечкою від пляшки.
  9. В розігріту олію занурювати кружечки тіста та смажити до золотисто-коричневого кольору з обох сторін (близько 1 хвилини з кожної сторони).
  10. Виймати пончики за допомогою шумівки та перекладати на блюдо або друшляк, попередньо покласти паперовий рушник, щоб кушник вбрав зайву олію.
  11. Продовжувати смажити пончики до готовності та обсипати сахарною пудрою за бажанням.
  12. Подаємо теплі пончики до чаю або з молоком.

Ці пончики - прекрасна закуска для будь-якого чаю або кави. Ці пончики можуть бути зроблені за допомогою декількох інгредієнтів, і вони такі смачні, що заставлять вас хотіти більше. Не забувайте дотримуватись рецепту, щоб забезпечити максимальну свіжість та повний смак. Скористайтеся цим рецептом, щоб порадувати свою родину та друзів.