Рецепт справжніх пончиків
Кухня
Інгредієнти:
- 220 гр борошна
- 120-130 мл молока
- 1 яйце
- 15-20 гр вершкового масла
- 1 ст.л. цукру без гірки
- пол-ч.л. молотої кориці
- 1/3 ч.л. соди (або пів-ч.л. розпушувача)
- цукрова пудра для присипки готових пончиків
- 0,4-0,5 л рослинної олії для смаження
Рецепт приготування:
- Борошно просіяти через сито разом з корицею та перемішати.
- Розтопити вершкове масло у водяній бані або в мікрохвильовці, але не доводити до кипіння.
- У окремій мисці змішати яйце з цукром та збити виделкою або міксером до однорідності.
- Постійно збиваючи яєчну суміш, наливати тонкою цівкою молоко. Поступово додавати борошняну суміш та замішувати однорідне тісто.
- Додати розтоплене вершкове масло, соду (погасити її кількома краплями оцту) та швидко замісити до однорідності.
- Викласти тісто на стіл, перед цим присипавши його борошном, та розкатати в пласт товщиною близько 1 см.
- У каструлю налити рослинну олію.
- З тіста вирізати круги за допомогою склянки, а у центрі - ще менші круги з рюмкою або кришечкою від пляшки.
- В розігріту олію занурювати кружечки тіста та смажити до золотисто-коричневого кольору з обох сторін (близько 1 хвилини з кожної сторони).
- Виймати пончики за допомогою шумівки та перекладати на блюдо або друшляк, попередньо покласти паперовий рушник, щоб кушник вбрав зайву олію.
- Продовжувати смажити пончики до готовності та обсипати сахарною пудрою за бажанням.
- Подаємо теплі пончики до чаю або з молоком.
Ці пончики - прекрасна закуска для будь-якого чаю або кави. Ці пончики можуть бути зроблені за допомогою декількох інгредієнтів, і вони такі смачні, що заставлять вас хотіти більше. Не забувайте дотримуватись рецепту, щоб забезпечити максимальну свіжість та повний смак. Скористайтеся цим рецептом, щоб порадувати свою родину та друзів.