Печиво з родзинками та ромом - ідеальний десерт для чаю

Печиво з родзинками та ромом - ідеальний десерт для чаю
4.8
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 120-130 г цукрової пудри
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла (+ 20 г для змащення дека)
  • 100 мл рому (або коньяку, віскі)
  • 80 г мелених родзинків
  • щіпка ваніліну або 5 г ванільного цукру

Рецепт:

  1. Залити родзинки теплим ромом, накрити кришкою та залишити на годину в кімнатній температурі.
  2. Деко змастити вершковим маслом та поставити в холодильник на 10 хвилин. Потім змастити ще раз та залишити на ще 10-15 хвилин в холодильнику.
  3. Залишити решту вершкового масла на 10-15 хвилин, щоб воно зм'якшалося. Додати цукрову пудру та взбити міксером на високій швидкості до пухкості протягом 5 хвилин.
  4. Додавати по одному яйцю, не перестаючи взбивати, та змішувати до однорідності. Просіяне борошно додавати поступово та змішувати з яєчно-масляною масою. Додати родзинки разом з ромом та перемішати.
  5. Розігріти духовку до 180С. Наповнити тістом кондитерський мішок з насадкою (можна класти печиво ложкою) та викласти на промаслене деко на відстані 3 см одне від іншого (діаметр кожного печива має бути 2-2,5 см). Пекти печиво з родзинками до золотистого кольору та коричневих країв близько 7 хвилин.
  6. Вийняти деко з духовки, підійняти ножем та перенести печиво на решітку. Подавати печиво з родзинками тільки після повного охолодження. Смачного!

Це печиво може бути відмінним варіантом для святкового столу, адже його можна легко транспортувати та зберігати. Якщо у вас є діти, то вони точно захочуть допомогти вам готувати це печиво. Разом з ними ви зможете провести чудовий час та приготувати смачний десерт.

Не забувайте, що інгредієнти цього рецепту можна змінювати, додавати або виключати залежно від вашого смаку. Наприклад, замість рому можна додати апельсиновий або лимонний сік, а також можна додати горіхи або шматочки шоколаду. Експериментуйте та отримуйте задоволення від процесу готування!