Пухкі пончики в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г борошна
- 300 г цукру
- 250 мл молока
- 2 яйця
- 30 г вершкового масла (+ 30 г для змащування пончиків)
- 1 ст.л. сухих дріжджів
- 1 ст.л. молотої кориці
- 1 ч.л. солі
- щіпка молотого мускатного горіха
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Підігріти близько 80 мл молока до теплої температури (близько 40С), додати до нього дріжджі, ложку цукру та добре розмішати. Накрити посудину з теплим молоком кришкою та залишити на 10 хвилин в теплому місці до утворення пінистої "шапочки".
- Вершкове масло та яйця вийняти з холодильника та залишити на 10 хвилин в теплі. Борошно просіяти через сито разом з сіллю та молотим мускатним горіхом, розмішати. Додати до дріжджової суміші розтале вершкове масло, 100 г цукру, залишок молока (попередньо трішки його підігріти).
- В отриману рідину поступово додати всю мучну суміш та замісити м'яке, гладке тісто. Переложити шар тіста в змащену рослинною олією миску, поверхню також змастити рослинною олією та накрити легким вологим рушником або плівкою.
- Залишити дріжджове тісто для пончиків на годину в теплому місці (30-35С). Після цього часу тісто покласти на стіл, присипати його борошном та трохи замісити руками. Деко накрити папером для випікання.
- Розкатати тісто в шар товщиною близько 1 см (не більше), вирізати склянкою круги та перенести їх на деко на відстані 3-4 см один від одного. Вирізати келихом або формочкою для печива кружечки меншого діаметру в центрі кожного круга тіста.
- Залишки тіста можна змішати, добре замісити, знову розкатати та вирізати нові пончики. Покрити вироби на деку плівкою та залишити в теплі на 30-40 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 160С. Зняти плівку та поставити деко в духовку.
- Випікати пончики в духовці до легкого золотистого кольору близько 8 хвилин (не більше 10). Тим часом розтопити 30 г вершковго масла на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння. Решту цукру (200 г) змішати з корицею в невеликій окремій мисці.
- Вийняти деко з духовки, перенести пончики на тарілку, змастити гарячим вершковим маслом та рівномірно посипати сумішшю цукру та кориці. Подавати пончики до столу можна як в теплому, так і в повністю охолодженому вигляді.
При виготовленні пончиків у духовці необхідно дотримуватись певних правил, щоб досягнути успіху. Перш за все, тісто повинно бути м'яким та гладким, тому замісити його потрібно як слід. Також важливо правильно нарізати кружечки, щоб пончики мали гарну форму.
Ще один секрет успіху - правильна температура духовки. Якщо вона буде занадто висока, пончики можуть спалитись, а якщо занадто низька, вони можуть не пропектись досить добре. Тому дотримуйтеся температури та часу випікання, щоб отримати ідеальні пончики в духовці.