Рецепт: пиріг з медом
Кухня
Інгредієнти:
- 160-170 гр борошно
- 2 яйця
- 120 гр цукру
- 120 гр меду
- 120 мл кефіру
- 100-120 гр волоських горіхів (очищених)
- 1 ч.л. соди
Рецепт приготування:
- Розтопіть мед на водяній бані до рідкого стану, не доводячи до кипіння, та остудіть.
- Яйця вийміть з холодильника та залиште на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
- Горіхи очистіть від шкаралупи та роздрібніть блендером або ножем.
- У великій мисці взбийте яйця міксером до пишності, поступово додавайте цукор і взбивайте ще 2-3 хвилини на високій швидкості.
- Поступово додавайте до яєчної маси мед, соду та змішуйте ще 1-2 хвилини.
- Тонкою цівкою влийте кефір та взбивайте, доки маса не стане однорідною.
- Розігрійте духовку до 180 °C, змастіть форму для випічки шматочком вершкового масла або викладіть пергаментний папір та збризніть рослинною олією.
- Просійте борошно через сито, додайте до кефірної маси та перемішайте лопаткою.
- Додайте до тіста роздрібнені горіхи, перемішайте та перелийте у форму для випічки.
- Випекати пиріг з медом при указаній температурі близько 40 хвилин. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником та залиште на 10-15 хвилин. Потім зніміть рушник, вийміть пиріг з форми та прикрасьте за вашим смаком: цукровою пудром, глазур'ю або кремом.
Пиріг з медом і горіхами - це чудовий спосіб скуштувати щось нове та смачне відразу після свят. Цей десерт прекрасно поєднує в собі медову солодкість та горішкову текстуру. Що найголовніше - його досить просто та швидко приготувати, а отриманий результат ви точно оціните.
Якщо ви хочете розважити гостей та зробити яскравий акцент на столі, то вам до речі зробити декілька маленьких пиріжків з медом та горіхами. Вони виглядатимуть оригінально та запашно, а смаком точно не залишать байдужим жодного з присутніх.