Рецепт: пиріг з медом

Рецепт: пиріг з медом
4.8
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 160-170 гр борошно
  • 2 яйця
  • 120 гр цукру
  • 120 гр меду
  • 120 мл кефіру
  • 100-120 гр волоських горіхів (очищених)
  • 1 ч.л. соди

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть мед на водяній бані до рідкого стану, не доводячи до кипіння, та остудіть.
  2. Яйця вийміть з холодильника та залиште на 10-15 хвилин у кімнатній температурі.
  3. Горіхи очистіть від шкаралупи та роздрібніть блендером або ножем.
  4. У великій мисці взбийте яйця міксером до пишності, поступово додавайте цукор і взбивайте ще 2-3 хвилини на високій швидкості.
  5. Поступово додавайте до яєчної маси мед, соду та змішуйте ще 1-2 хвилини.
  6. Тонкою цівкою влийте кефір та взбивайте, доки маса не стане однорідною.
  7. Розігрійте духовку до 180 °C, змастіть форму для випічки шматочком вершкового масла або викладіть пергаментний папір та збризніть рослинною олією.
  8. Просійте борошно через сито, додайте до кефірної маси та перемішайте лопаткою.
  9. Додайте до тіста роздрібнені горіхи, перемішайте та перелийте у форму для випічки.
  10. Випекати пиріг з медом при указаній температурі близько 40 хвилин. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником та залиште на 10-15 хвилин. Потім зніміть рушник, вийміть пиріг з форми та прикрасьте за вашим смаком: цукровою пудром, глазур'ю або кремом.

    Пиріг з медом і горіхами - це чудовий спосіб скуштувати щось нове та смачне відразу після свят. Цей десерт прекрасно поєднує в собі медову солодкість та горішкову текстуру. Що найголовніше - його досить просто та швидко приготувати, а отриманий результат ви точно оціните.

    Якщо ви хочете розважити гостей та зробити яскравий акцент на столі, то вам до речі зробити декілька маленьких пиріжків з медом та горіхами. Вони виглядатимуть оригінально та запашно, а смаком точно не залишать байдужим жодного з присутніх.