Як зробити імбирне печиво з глазур'ю
Кухня
Інгредієнти:
- 500-550 гр борошна
- 100 гр меду
- 50 гр вершкового масла
- 50 мл чистої води
- 50 гр цукру
- 1 яйце (тільки жовток)
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 ч.л. молотого сухого імбиру
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. молотої кориці
- 1/4 ч.л. молотого мускатного горіха
- 1/4 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. молотої гвоздики
Для глазурі:
- 250 гр цукрової пудри
- 1 яйце (білок)
- 1/2 ч.л. лимонного соку
Інструкції:
- Дістати вершкове масло з холодильника і залишити його на 10-15 хвилин в теплі. Розтопити мед на водяній бані до рідкого стану, але не доводити до кипіння.
- Просійте борошно через сито в окрему миску разом із сіллю, розпушувачем, корицею, імбиром, мускатним горіхом, ванільним цукром та гвоздикою. Відокремити жовток від білка, залишити жовток у кімнатній температурі, а білок відправити до холодильника для глазурі.
- Додати до розтопленого масла цукор і збити міксером до утворення пишної кремової консистенції. Постійно збиваючи крем, додати жовток, потім поступово влити розтоплений мед тонкою цівкою, потім додати воду і добре перемішати, доки не отримаєте однорідну консистенцію.
- Поступово додавати просіяну борошняну суміш до масляного крему і добре перемішувати, поки не отримаєте м'яке та еластичне тісто. Обгорнути тісто плівкою і відправити в холодильник на 1-2 години.
- Розігріти духовку до 180°C, застелити деко пергаментним папером та перенести вироби з тіста на нього, вирізати фігурки формочками для печива. Після, можна зробити отвори на верху кожної фігурки за допомогою коктейльної трубочки, через які потім можна протягнути стрічку і повісити печиво на ялинку.
- Випікати імбирне печиво до готовності приблизно 10 хвилин. Дістати з духовки і залишити охолонути. Для приготування глазурі: взбити охолоджений білок міксером до стійких піків, додати половину цукрової пудри та збивати на високій швидкості до повного розчинення. Потім додати лимонний сік і поступово додавати залишок пудри, збиваючи до твердих піків.
- Наповнити кондитерський мішок білковою глазур'ю та прикрасити печиво різними малюнками. Імбирне печиво з глазур'ю повинно висохнути до затвердіння глазурі при кімнатній температурі, а потім його можна подавати з чаєм. Смачного!