Як зробити імбирне печиво з глазур'ю

Як зробити імбирне печиво з глазур'ю
5.0
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500-550 гр борошна
  • 100 гр меду
  • 50 гр вершкового масла
  • 50 мл чистої води
  • 50 гр цукру
  • 1 яйце (тільки жовток)
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. молотого сухого імбиру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. молотої кориці
  • 1/4 ч.л. молотого мускатного горіха
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. молотої гвоздики

Для глазурі:

  • 250 гр цукрової пудри
  • 1 яйце (білок)
  • 1/2 ч.л. лимонного соку

Інструкції:

  1. Дістати вершкове масло з холодильника і залишити його на 10-15 хвилин в теплі. Розтопити мед на водяній бані до рідкого стану, але не доводити до кипіння.
  2. Просійте борошно через сито в окрему миску разом із сіллю, розпушувачем, корицею, імбиром, мускатним горіхом, ванільним цукром та гвоздикою. Відокремити жовток від білка, залишити жовток у кімнатній температурі, а білок відправити до холодильника для глазурі.
  3. Додати до розтопленого масла цукор і збити міксером до утворення пишної кремової консистенції. Постійно збиваючи крем, додати жовток, потім поступово влити розтоплений мед тонкою цівкою, потім додати воду і добре перемішати, доки не отримаєте однорідну консистенцію.
  4. Поступово додавати просіяну борошняну суміш до масляного крему і добре перемішувати, поки не отримаєте м'яке та еластичне тісто. Обгорнути тісто плівкою і відправити в холодильник на 1-2 години.
  5. Розігріти духовку до 180°C, застелити деко пергаментним папером та перенести вироби з тіста на нього, вирізати фігурки формочками для печива. Після, можна зробити отвори на верху кожної фігурки за допомогою коктейльної трубочки, через які потім можна протягнути стрічку і повісити печиво на ялинку.
  6. Випікати імбирне печиво до готовності приблизно 10 хвилин. Дістати з духовки і залишити охолонути. Для приготування глазурі: взбити охолоджений білок міксером до стійких піків, додати половину цукрової пудри та збивати на високій швидкості до повного розчинення. Потім додати лимонний сік і поступово додавати залишок пудри, збиваючи до твердих піків.
  7. Наповнити кондитерський мішок білковою глазур'ю та прикрасити печиво різними малюнками. Імбирне печиво з глазур'ю повинно висохнути до затвердіння глазурі при кімнатній температурі, а потім його можна подавати з чаєм. Смачного!