Брауні з творогом і вишнею - рецепт для справжніх гурманів

Брауні з творогом і вишнею - рецепт для справжніх гурманів
3.9
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 г свіжої або розмороженої вишні (вага ягід без кісточок і води)
  • 300 г творогу (краще пастоподібного)
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 100 г гіркого шоколаду
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача (або 1/3 ч.л. соди)
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Заморожену вишню відкинути на дуршляк і повністю розморозити. Свіжу вишню очистити від плодоніжок, вимити і очистити від кісточок.
  2. Шоколад поламати на маленькі шматочки і покласти в миску. Додати вершкове масло (також нарізати його на невеликі шматочки) і поставити на водяну баню. Помішуючи, довести шоколадну масу до повного розчинення всіх інгредієнтів і однорідності. Зняти миску з водяної бані і залишити охолоджуватись.
  3. Якщо ви використовуєте зернистий або неоднорідний творог для приготування брауні, його потрібно протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Додати до творогу два яйця, приблизно 100 г цукру і розтерти за допомогою вилки або блендера до однорідності.
  4. Залишаючись не переставати взбивати, всипати у миску залишок цукру і збити міксером до утворення піни протягом 2-3 хвилин, доки не утвориться пишна кремова консистенція.
  5. Поступово всипати просіяне борошно, розпушувач (або соду, яку потрібно гасити кількома краплями оцту) і перемішувати. Додати в тісто розтоплений шоколад з маслом і змішати лопаткою або вінчиком до однорідності.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів. Квадратну форму з високими бортиками для випічки змастити шматочком вершковго масла.
  7. Влити в форму третину шоколадного тіста, покрити його половиною творожної маси і виставити вишню. Рівномірно залити творожно-вишневий шар шоколадним тістом, знову виставити творожний крем і вишню. Залити все залишком тіста і відправити в духовку.
  8. Приготовити брауні з творогом і вишнею при заданій температурі протягом 45 хвилин. Вийняти форму з духовки, накрити легким рушником, фольгою або кришкою і залишити до повного охолодження (мінімум на півгодини).
  9. Покласт шоколадний брауні з вишнею і творогом на тарілку, нарізати порційними квадратними шматочками і подавати до столу.
  10. Цей десерт стане прекрасним завершенням будь-якої вечері, а також відмінною ідеєю для десерту на будь-яке свято. Брауні з творогом і вишнею - це неймовірно смачне поєднання шоколаду, творогу і вишні, яке не залишить байдужого ні одного гурмана. Цей десерт можна подавати зі збитим кремом або кулі на основі м'яти чи ванілі. Також можна прикрасити брауні цукровою пудрою або нарізаним шоколадом.

Ще один пікантний спосіб приготування брауні з творогом і вишнею - це додати до тіста нарізаний горіх або кунжут. Це додасть страві більш насичений смак та текстуру.

Крім того, якщо ви не знайомі з творогом, можливо, варто спробувати замінити його на крем-сир. Також, якщо у вас немає свіжої вишні, ви можете використовувати заморожену або консервовану вишню.

У кінці кінців, цей рецепт брауні з творогом і вишнею - це творчий процес, і ви можете експериментувати з інгредієнтами та способами приготування, щоб створити свій власний смачний варіант цього десерту.