Печиво пряжене молоко
Кухня
Інгредієнти:
- 650 гр борошна
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 70-80 гр майонезу
- 10 гр ванільного цукру
- 15 гр розпушувача
- ароматизатор "Пряжене молоко" - за смаком
Рецепт приготування:
- Вершкове масло вийміть з холодильника і залиште на 10-15 хвилин, щоб воно трохи розтануло.
- Половину борошна просійте через сито разом з розпушувачем і ретельно перемішайте.
- За допомогою міксера збийте розтануте вершкове масло, потім додайте цукор і ванільний цукор тонкою цівкою, продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини на високій швидкості. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і збийте до пишної кремової маси, вийміть на стіл, присипаний борошном, і знову перемішайте.
- В окремій мисці змішайте сирі яйця з майонезом і збийте до однорідності. Додайте яєчну суміш і ароматизатор "Пряжене молоко" (дозування дивіться на упаковці) до тіста, просійте залишок борошна через сито і знову перемішайте, доки не отримаєте однорідне м'яке тісто.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, покрийте деко пекарським папером. Розкатайте тісто в тонкий шар товщиною близько 2 мм і виріжте печиво використовуючи склянку або форми для печива. Перенесіть вироби на деко і поставте в розігріту духовку.
- Випікайте печиво пряжене молоко до золотистого кольору протягом близько 15 хвилин. Вийміть деко з духовки і залиште його до повного охолодження. Подаємо охолоджене печиво з ароматом пряженого молока на стіл і при бажанні посипаємо цукровою пудрою.
Це печиво чудово підійде як десерт до чаю чи кави, а також можна зберігати в герметичній упаковці на кухні протягом кількох днів. Ароматизатор пряжене молоко можна замінити на інший за вашим смаком, такий як лимон, апельсин або кориця. Експериментуйте з різними ароматами, щоб створити свої власні унікальні смаки печива.