Печиво пряжене молоко

Печиво пряжене молоко
4.3
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 650 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 70-80 гр майонезу
  • 10 гр ванільного цукру
  • 15 гр розпушувача
  • ароматизатор "Пряжене молоко" - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло вийміть з холодильника і залиште на 10-15 хвилин, щоб воно трохи розтануло.
  2. Половину борошна просійте через сито разом з розпушувачем і ретельно перемішайте.
  3. За допомогою міксера збийте розтануте вершкове масло, потім додайте цукор і ванільний цукор тонкою цівкою, продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини на високій швидкості. Додайте просіяне борошно з розпушувачем і збийте до пишної кремової маси, вийміть на стіл, присипаний борошном, і знову перемішайте.
  4. В окремій мисці змішайте сирі яйця з майонезом і збийте до однорідності. Додайте яєчну суміш і ароматизатор "Пряжене молоко" (дозування дивіться на упаковці) до тіста, просійте залишок борошна через сито і знову перемішайте, доки не отримаєте однорідне м'яке тісто.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів, покрийте деко пекарським папером. Розкатайте тісто в тонкий шар товщиною близько 2 мм і виріжте печиво використовуючи склянку або форми для печива. Перенесіть вироби на деко і поставте в розігріту духовку.
  6. Випікайте печиво пряжене молоко до золотистого кольору протягом близько 15 хвилин. Вийміть деко з духовки і залиште його до повного охолодження. Подаємо охолоджене печиво з ароматом пряженого молока на стіл і при бажанні посипаємо цукровою пудрою.

Це печиво чудово підійде як десерт до чаю чи кави, а також можна зберігати в герметичній упаковці на кухні протягом кількох днів. Ароматизатор пряжене молоко можна замінити на інший за вашим смаком, такий як лимон, апельсин або кориця. Експериментуйте з різними ароматами, щоб створити свої власні унікальні смаки печива.