Творожні завитушки зі сметанною заливкою - рецепт з фото

Творожні завитушки зі сметанною заливкою - рецепт з фото
4.5
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для завитків із творогом:

  • 350 гр борошна
  • 100 мл молока
  • 70 гр сметани
  • 50 гр цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • пів ч.л. солі

Творожна начинка для завитків:

  • 0,5 кг творогу 9-18%
  • 100 гр цукру
  • 1 яйце

Сметанна заливка для булочок:

  • 200 гр сметани 15-20%
  • 1 ст.л. цукру
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Спочатку приготувати дріжджове тісто для творожних завитушок. Вершкове масло порізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин у кімнатній температурі, щоб воно підтануло.
  2. Молоко підігріти до 40С, додати сухі дріжджі та розмішати до їх повного розчинення. Всипати в молоко з дріжджами 1 ч. л. цукру, додати 2-3 ч. л. борошна і гарненько розмішати.
  3. Накрити ємність із дріжджовою опарою харчовою плівкою і залишити на півгодини в теплому місці (близько 30С). Борошно просіяти через сито разом із сіллю в окрему миску, додати цукор і розмішати.
  4. До борошняної суміші додати підтале масло зі сметаною і гарненько перемішати. Тісто має бути схоже за консистенцією на борошняну крихту. Помішуючи тісто, влити до нього дріжджову опару і вимісити м'яке і податливе тісто, за необхідності можна додати трохи молока або борошна.
  5. Накрити тісто легким і вологим рушником або харчовою плівкою, залишити на 15 хвилин у теплі. Через зазначений час обім'яти його руками, знову накрити рушником або плівкою і залишити на півгодини в теплому місці.
  6. Знову обім'яти тісто, накрити плівкою або рушником і залишити втретє підніматися на півгодини. Тим часом протерти сир через сито або пропустити через м'ясорубку.
  7. Додати до творогу яйце, цукор і перетерти виделкою або збити блендером до отримання однорідної маси. Якщо творожна начинка вийшла рідкуватою, потрібно додати 1 ст.л. крохмалю або борошна.
  8. Тісто, що підійшло втретє, обім'яти й розкачати на столі, присипаному борошном, у прямокутний пласт приблизно 0,6 см завтовшки. Покрити тісто рівномірним шаром творожної начинки і згорнути в не надто щільний рулет (інакше тісто порветься під час випікання).
  9. Нарізати отриманий творожний рулет шматочками близько 1,5 см завтовшки і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Накрити вироби харчовою плівкою і залишити на півгодини в теплі.
  10. Зняти плівку і відправити деко в розігріту духовку на 20 хвилин. Ближче до кінця випічки змішати в окремій мисці сметану з цукром і ванільним цукром, дочекатися повного розчинення крупинок.
  11. Вийняти деко з духовки, відразу ж покрити творожні завитки сметанною заливкою, накрити харчовою плівкою і залишити все на 20 хвилин. Через зазначений час можна зняти плівку і подавати ватрушки до чаю, кави або з молоком. Смачного!

Ці творожні завитушки зі сметанною заливкою - ідеальна випічка для будь-якої години дня. Їх можна подавати на сніданок, обід або вечерю, а також готувати на будь-яке свято. Вони досить прості у приготуванні, і відмінно поєднуються з чаєм або кавою. Тому, якщо ви шукаєте ідеальний десерт для вашої наступної зустрічі з друзями або родиною, тоді цей рецепт творожних завитушок зі сметанною заливкою точно стане в нагоді. Спробуйте його вже сьогодні і насолоджуйтеся неймовірним смаком домашньої випічки!