Творожні завитушки зі сметанною заливкою - рецепт з фото
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для завитків із творогом:
- 350 гр борошна
- 100 мл молока
- 70 гр сметани
- 50 гр цукру
- 50 гр вершкового масла
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- пів ч.л. солі
Творожна начинка для завитків:
- 0,5 кг творогу 9-18%
- 100 гр цукру
- 1 яйце
Сметанна заливка для булочок:
- 200 гр сметани 15-20%
- 1 ст.л. цукру
- 5 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Спочатку приготувати дріжджове тісто для творожних завитушок. Вершкове масло порізати невеликими шматочками і залишити на 15-20 хвилин у кімнатній температурі, щоб воно підтануло.
- Молоко підігріти до 40С, додати сухі дріжджі та розмішати до їх повного розчинення. Всипати в молоко з дріжджами 1 ч. л. цукру, додати 2-3 ч. л. борошна і гарненько розмішати.
- Накрити ємність із дріжджовою опарою харчовою плівкою і залишити на півгодини в теплому місці (близько 30С). Борошно просіяти через сито разом із сіллю в окрему миску, додати цукор і розмішати.
- До борошняної суміші додати підтале масло зі сметаною і гарненько перемішати. Тісто має бути схоже за консистенцією на борошняну крихту. Помішуючи тісто, влити до нього дріжджову опару і вимісити м'яке і податливе тісто, за необхідності можна додати трохи молока або борошна.
- Накрити тісто легким і вологим рушником або харчовою плівкою, залишити на 15 хвилин у теплі. Через зазначений час обім'яти його руками, знову накрити рушником або плівкою і залишити на півгодини в теплому місці.
- Знову обім'яти тісто, накрити плівкою або рушником і залишити втретє підніматися на півгодини. Тим часом протерти сир через сито або пропустити через м'ясорубку.
- Додати до творогу яйце, цукор і перетерти виделкою або збити блендером до отримання однорідної маси. Якщо творожна начинка вийшла рідкуватою, потрібно додати 1 ст.л. крохмалю або борошна.
- Тісто, що підійшло втретє, обім'яти й розкачати на столі, присипаному борошном, у прямокутний пласт приблизно 0,6 см завтовшки. Покрити тісто рівномірним шаром творожної начинки і згорнути в не надто щільний рулет (інакше тісто порветься під час випікання).
- Нарізати отриманий творожний рулет шматочками близько 1,5 см завтовшки і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Накрити вироби харчовою плівкою і залишити на півгодини в теплі.
- Зняти плівку і відправити деко в розігріту духовку на 20 хвилин. Ближче до кінця випічки змішати в окремій мисці сметану з цукром і ванільним цукром, дочекатися повного розчинення крупинок.
- Вийняти деко з духовки, відразу ж покрити творожні завитки сметанною заливкою, накрити харчовою плівкою і залишити все на 20 хвилин. Через зазначений час можна зняти плівку і подавати ватрушки до чаю, кави або з молоком. Смачного!
Ці творожні завитушки зі сметанною заливкою - ідеальна випічка для будь-якої години дня. Їх можна подавати на сніданок, обід або вечерю, а також готувати на будь-яке свято. Вони досить прості у приготуванні, і відмінно поєднуються з чаєм або кавою. Тому, якщо ви шукаєте ідеальний десерт для вашої наступної зустрічі з друзями або родиною, тоді цей рецепт творожних завитушок зі сметанною заливкою точно стане в нагоді. Спробуйте його вже сьогодні і насолоджуйтеся неймовірним смаком домашньої випічки!