Смачні сирники в духовці з борошном і родзинками

Смачні сирники в духовці з борошном і родзинками
4.3
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 380 гр творогу
  • 100 гр борошна + для замісу
  • 100 гр родзинок
  • 1 яйце
  • 4 ст.л. цукру
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Родзинки попередньо залити гарячою водою на 10 хвилин. Злити воду і обсушити родзинки на серветці, перемішати в невеликій ємності з 1-2 ч.л. борошна.
  2. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, всипати цукор із ванільним цукром, вбити сире яйце і перетерти виделкою до однорідності. Всипати до сирної маси родзинки і перемішати.
  3. Поступово ввести борошно і вимісити густе сирне тісто. Духовку розігріти до 160С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією. Із сирної маси сформувати невеликі за розміром кульки, приплюснути їх і обваляти з двох боків у борошні.
  4. Перекласти вироби з тіста на деко і відправити в розігріту духову шафу. Випікати сирники з борошном у духовці приблизно 15 хвилин. Потім повернути деко іншим боком і випікати ще 10-15 хвилин до рум'яної скоринки зверху.
  5. Готові сирники подавати до столу теплими або гарячими, бажано зі сметаною, медом або варенням. Смачного!

Сирники - це один з тих десертів, які можуть бути приготовані зі звичайних інгредієнтів, але з відмінним результатом. Їх можна приготувати зі свіжого творогу або з використанням залишків творогу в холодильнику. Вони можуть бути готовими за кілька хвилин, ідеально підходять як для сніданку, так і для десерту після обіду або вечері.