Смачні сирники в духовці з борошном і родзинками
Кухня
Інгредієнти:
- 380 гр творогу
- 100 гр борошна + для замісу
- 100 гр родзинок
- 1 яйце
- 4 ст.л. цукру
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Родзинки попередньо залити гарячою водою на 10 хвилин. Злити воду і обсушити родзинки на серветці, перемішати в невеликій ємності з 1-2 ч.л. борошна.
- Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, всипати цукор із ванільним цукром, вбити сире яйце і перетерти виделкою до однорідності. Всипати до сирної маси родзинки і перемішати.
- Поступово ввести борошно і вимісити густе сирне тісто. Духовку розігріти до 160С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією. Із сирної маси сформувати невеликі за розміром кульки, приплюснути їх і обваляти з двох боків у борошні.
- Перекласти вироби з тіста на деко і відправити в розігріту духову шафу. Випікати сирники з борошном у духовці приблизно 15 хвилин. Потім повернути деко іншим боком і випікати ще 10-15 хвилин до рум'яної скоринки зверху.
- Готові сирники подавати до столу теплими або гарячими, бажано зі сметаною, медом або варенням. Смачного!
Сирники - це один з тих десертів, які можуть бути приготовані зі звичайних інгредієнтів, але з відмінним результатом. Їх можна приготувати зі свіжого творогу або з використанням залишків творогу в холодильнику. Вони можуть бути готовими за кілька хвилин, ідеально підходять як для сніданку, так і для десерту після обіду або вечері.