Кекс Зебра в мультиварці - простий та швидкий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр борошна
- 250 гр цукру
- 4 яйця
- 200 гр сметани
- 200 гр вершкового масла
- 2 ст.л. какао-порошку
- 10 гр ванільного цукру
- пів ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння, і залишити остигати до кімнатної температури. Сметану з'єднати з содою, розмішати і залишити на 10-15 хвилин.
- Яйця збити міксером до утворення піни і всипати тонкою цівкою цукор. Збивати яйця з цукром приблизно 5-7 хвилин на високій швидкості до загусання. лити тонкою цівкою розтоплене масло і змішувати на високих обертах до однорідної консистенції.
- Зменшити швидкість міксера до середньої і додати поступово всю сметану з содою, влити до отриманої маси кілька крапель оцту 6-9% або лимонного соку і перемішати.
- Всипати до отриманої сметанної маси майже все борошно (залишити 2 ст.л. для світлого тіста), просіюючи його через сито, вимішати лопаткою до однорідності. Розділити тісто на дві рівні частини, до однієї додати какао-порошок, а до іншої - борошно, що залишилося (просівати сухі інгредієнти через сито).
- Чашу мультиварки змастити олією, влити в центр кілька ложок світлого тіста. Потім влити по центру пару ложок темного тіста. Таким чином по черзі по 2 ст.л. влити обидва види тіста і закрити кришку.
- Готувати кекс Зебра в мультиварці протягом 1 години в режимі Випічка. Після звукового сигналу перевернути кекс на інший бік і готувати його ще 20 хвилин у тому ж режимі.
- Вийняти готовий кекс із мультиварки на решітку і дати трохи охолонути. Пиріг Зебра можна покрити глазур'ю, розтопленим шоколадом або розрізати навпіл і промазати кремом. Приємного чаювання!
Цікавий факт: Назва "Кекс Зебра" походить від зовнішнього вигляду випічки, яка нагадує смугасту шкіру зебри. У світі існує багато варіацій цього рецепту, включаючи використання інших інгредієнтів та способів приготування. Наприклад, в місцевій кухні Італії кекс Зебра називається "Torta Zebrata" і приготовлюється за допомогою бісквітного тіста та какао-порошку.