Ніжне печиво на сироватці: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 320-350 гр борошна
- 120 мл сироватки
- 120 мл рослинної олії (будь-якої)
- 100 гр цукру
- пів-лимона (тільки цедра)
- пів ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Сироватку з'єднати у великій мисці з содою і розмішати. З половини лимона зняти тонкий шар цедри і натерти її на дрібній тертці. Додати цедру з рослинною олією до сироватки і перемішати.
- В окремій мисці змішати борошно з цукром і поступово ввести суху суміш до рідкої, вимісити густе й еластичне тісто, що не липне до рук. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією.
- Розкачати тісто на столі, змащеному олією, в тонкий пласт близько 0,5 см завтовшки. Вирізати з пласта тіста фігурки формочками для печива або кола склянкою, можна просто нарізати пласт ромбами. Перекласти вироби на деко і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати печиво на сироватці приблизно 15 хвилин до золотистого відтінку. Вийняти деко і залишити до повного охолодження. Подавати готове печиво до чаю, кави або з молоком. Смачного!
Цікаві факти:
- Це печиво можна приготувати з додаванням інших ароматичних інгредієнтів, таких як кориця, ваніль або мигдальна олія, щоб надати йому особливого смаку.
- Це печиво можна зберігати в герметичній упаковці протягом декількох днів, щоб воно залишалося свіжим та хрустким.
- Сироватка також містить пробіотики, які допомагають зберегти здоров'я шлунково-кишкового тракту. Так що не тільки смачно, але й корисно!
- Це печиво можна зробити зі зменшеною кількістю цукру або замінити його на мед або стевію для отримання менш калорійного варіанту.
- Це печиво - прекрасний варіант для веганів, оскільки воно не містить яєць чи молока, але все ще зберігає свій смачний та хрусткий вигляд.