Ніжне печиво на сироватці: рецепт

Ніжне печиво на сироватці: рецепт
4.0
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 320-350 гр борошна
  • 120 мл сироватки
  • 120 мл рослинної олії (будь-якої)
  • 100 гр цукру
  • пів-лимона (тільки цедра)
  • пів ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Сироватку з'єднати у великій мисці з содою і розмішати. З половини лимона зняти тонкий шар цедри і натерти її на дрібній тертці. Додати цедру з рослинною олією до сироватки і перемішати.
  2. В окремій мисці змішати борошно з цукром і поступово ввести суху суміш до рідкої, вимісити густе й еластичне тісто, що не липне до рук. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією.
  3. Розкачати тісто на столі, змащеному олією, в тонкий пласт близько 0,5 см завтовшки. Вирізати з пласта тіста фігурки формочками для печива або кола склянкою, можна просто нарізати пласт ромбами. Перекласти вироби на деко і відправити в розігріту духову шафу.
  4. Випікати печиво на сироватці приблизно 15 хвилин до золотистого відтінку. Вийняти деко і залишити до повного охолодження. Подавати готове печиво до чаю, кави або з молоком. Смачного!

Цікаві факти:

  • Це печиво можна приготувати з додаванням інших ароматичних інгредієнтів, таких як кориця, ваніль або мигдальна олія, щоб надати йому особливого смаку.
  • Це печиво можна зберігати в герметичній упаковці протягом декількох днів, щоб воно залишалося свіжим та хрустким.
  • Сироватка також містить пробіотики, які допомагають зберегти здоров'я шлунково-кишкового тракту. Так що не тільки смачно, але й корисно!
  • Це печиво можна зробити зі зменшеною кількістю цукру або замінити його на мед або стевію для отримання менш калорійного варіанту.
  • Це печиво - прекрасний варіант для веганів, оскільки воно не містить яєць чи молока, але все ще зберігає свій смачний та хрусткий вигляд.