Пиріг з яблуками та грушами

Пиріг з яблуками та грушами
4.0
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 груші
  • 3 яблука (солодких)
  • 150 г борошна
  • 150 мл молока
  • 2 яйця
  • 50-70 гр будь-яких горіхів
  • 2 ст.л. рослинного (бажано оливкового) масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Яйця вбити в миску і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб вони нагрілися. Горіхи очистити від шкаралупи та порізати на середні шматочки.
  2. Обсмажити горіхи на сухій сковороді до приємного аромату на невеликому вогні, постійно помішуючи. Потім остудити їх і роздрібнити до крихти за допомогою молотка, кавомолки, блендеру, або будь-яким іншим способом.
  3. До сирого яйця додати сіль з ваніліном і збити міксером до пухкості на високій швидкості. Не переставаючи збивати, влити тонким струмком тепле молоко та рослинне масло. Збивати до повної однорідності.
  4. Борошно з розпушувачем просіяти через сито в окрему миску і розмішати.
  5. Збиваючи яйцево-молочну суміш міксером на невеликій швидкості, поступово додавати мучну суміш.
  6. Духовку розігріти до 200 градусів, лист або форму для запікання змастити вершковим маслом та посипати борошном або манною крупою.
  7. Яблука та груші вимити, видалити серцевину та порізати м'якоть разом зі шкіркою на невеликі шматочки. На лист вилити половину тіста, покрити його фруктами та рівномірно залити залишком тіста.
  8. Змішати в маленькій мисці горіхи з цукром та посипати горіховою крихтою верх пирога. Пекти пиріг з яблуками та грушами приблизно 30-40 хвилин при зазначеній температурі 200 градусів. Вийняти лист з духовки, накрити легким рушником та залишити охолоджуватись.
  9. Готовий яблучно-грушевий пиріг смачний як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Ще один цікавий спосіб приготування цього пирога - змішати яблука та груші з корицею, цукром та лимонним соком, а потім покласти на тісто та посипати крихтою з мигдалю та цукром. Такий варіант додасть більше аромату та смаку цьому смачному десерту.

Також, якщо ви хочете зробити цей пиріг ще більш корисним, можете замінити пшеничне борошно на гречане або вівсяне. Це додасть більше білка та волокон до вашої домашньої випічки.

Не забувайте, що цей пиріг можна подавати як на сніданок, так і на десерт до чаю. Він чудово підходить для будь-якої пори року, особливо восени, коли свіжі яблука та груші стають доступнішими.

І не забувайте про можливості експериментувати з різними фруктами та горіхами. Спробуйте додати до пирога нарізані банани, груші або персики, або замінити горіхи на мигдальні або кеш'ю. Не бійтеся творчості та створюйте свій власний унікальний рецепт пирога з яблуками, грушами та горіховою крихтою!