Ніжний кекс на згущеному молоці: рецепт з ванільним ароматом
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 гр згущеного молока
- 4 яйця
- 120 гр борошна
- 50 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
- 1,5 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння. Розтоплене масло остудити до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем в одну миску і розмішати.
- Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном, духовку розігріти до 180С. Яйця збити міксером до утворення пишної маси на високій швидкості.
- Не перестаючи збивати яйця, влити тонкою цівкою згущене молоко і збивати ще 2-3 хвилини. Влити розтоплене масло і продовжувати збивати яєчно-молочний крем ще хвилину до повної однорідності.
- Підмішати до отриманої маси просіяну суху суміш і вимішати вінчиком однорідне тісто. Перелити його у форму для випічки і відправити в розігріту духовку.
- Випікати кекс на згущеному молоці протягом півгодини до рум'яного верху. Вийняти форму з духовки, накрити легким рушником і залишити на 15 хвилин. Зняти рушник, обережно пройтися ножем уздовж бортиків форми і перевернути кекс на решітку.
- Дати йому трохи охолонути, потім можна обсипати цукровою пудрою, нарізати на шматочки і подавати до чаю. Смачного!
Цей кекс стане справжньою насолодою для любителів солодкого. Згущене молоко та ванільний цукор надають йому ніжної консистенції та аромату, а вершкве масло додає додаткової смакової насиченості. Його просто приготувати, і він стане ідеальним десертом для будь-якої вечері з родиною або друзями.