Рецепт капкейків "Червоний бархат"

Рецепт капкейків "Червоний бархат"
3.4
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт Червоний бархат:

  • 340 гр борошна
  • 300 гр цукру
  • 300 мл кефіру
  • 250 мл рослинної олії
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. харчового барвника червоного кольору (або кількість, зазначена в інструкції на упаковці)
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка ваніліну

Крем для начинки:

  • 250 гр вершкового масла
  • 250 гр маскарпоне
  • 100 гр цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Крем для прикрашання капкейків:

  • 400 гр вершкового масла
  • 5 яєчних білків
  • 150 гр цукру
  • 1-1,5 ч.л. коньяку, лікеру або рому
  • червоний барвник - опціонально

Рецепт приготування страви:

  1. Маскарпоне і вершкове масло для начинки заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на годину в кімнатній температурі. Духовку розігріти до 160/170С,  формочки для випічки кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном. Силіконові формочки нічим змащувати не потрібно, паперові одноразові формочки можна злегка збризнути олією.
  2. Борошно просіяти через сито разом із сіллю, какао-порошком, ваніліном і розпушувачем в одну миску, розмішати. Яйця вбити в миску і збити міксером протягом 1-2 хвилин до утворення піни. Потім всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин на високій швидкості до утворення пишної та світлої маси. Наприкінці додати до яєць харчовий барвник.
  3. Тим часом з'єднати кефір із содою та олією в окремій ємності, розмішати, залишити на кілька хвилин при кімнатній температурі. Увімкнути міксер на невелику швидкість і, по черзі, додати до яєчної маси, в три заходи, сухі інгредієнти і в два, кефір з олією.
  4. Розлити тісто по заздалегідь приготованих формочках і відправити в розігріту духовку на півгодини. Вийняти готові кекси з духової шафи і залишити остигати. Остиглі вироби вийняти з формочок і обережно розрізати навпіл кожен кекс на верхню і нижню частини (не обов'язково).
  5. Приготувати крем для начинки. Підтале вершкове масло з'єднати з цукровою пудрою і збити на високій швидкості міксером до пишності протягом 2-3 хвилин. Збиваючи масляний крем, додати спочатку ванільний цукор, а потім ввести по ложці маскарпоне. Продовжувати збивати до отримання однорідного та пишного крему.
  6. Змастити нижню частину кожного кексу отриманим кремом і накрити верхівкою, злегка притиснути. Можна також зробити зверху капкейка надріз і наповнити кекси кремом за допомогою кондитерського шприца.
  7. Приготувати крем для прикрашання. Вершкове масло порізати на дрібні шматочки і залишити на півгодини в теплі, щоб воно стало дуже м'яким. Білки з'єднати в мисці з цукром і поставити її на водяну баню.
  8. Нагрівати білки з цукром, безперервно помішуючи, до повного розчинення всіх крупинок цукру. Зняти миску з водяної бані та збивати білковий крем близько 10 хвилин до стійких піків (він має добре тримати форму).
  9. Не перестаючи збивати, додати по 1-2 ч.л. вершкового масла, ретельно збиваючи після кожного разу. Наприкінці влити коньяк із харчовим барвником і змішувати до однорідності. Отриманим кремом наповнити кондитерський мішок або шприц і прикрасити готові капкейки.
  10. Залишити капкейки Червоний оксамит на 1-2 години в холодильнику для просочення. Готові капкейки можна прикрасити зверху бісквітною крихтою, горіхами або кондитерською посипкою і подавати до столу. Приємного чаювання!