Творожна запіканка з борошном: простий рецепт на кожен день

Творожна запіканка з борошном: простий рецепт на кожен день
4.6
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 750 гр творогу 9%
  • 5 яєць
  • 1 середнє яблуко
  • 100 мл молока
  • 4 ст. цукру
  • 50-60 гр борошна
  • 10 гр ванільного цукру
  • пів-ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито або розтерти вилкою. Додати цукор із ванільним цукром і розтерти вилкою в однорідну масу.
  2. Яйця вбити в окрему миску і збити вінчиком чи вилкою до однорідного кольору та консистенції.
  3. Влити яєчну масу поступово у творожну, безперервно розтираючи вилкою.
  4. Яблуко вимити, очистити від серцевини та порізати м'якоть разом із шкіркою маленькими кубиками однакового розміру. Додати подрібнене яблуко у творожну масу та перемішати.
  5. Помішуючи творожно-яблучну суміш, влити тонкою цівкою молоко кімнатної температури.
  6. Додати в масу борошно, просіюючи його через сито. Вимішати ложкою однорідне тісто.
  7. Духовку розігріти до 220/240С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном. Викласти тісто у форму, розрівняти поверхню і поставити в розпечену духову шафу.
  8. Через 10 хвилин запікання зменшити температуру до 160С і готувати запіканку до легкої рум'яності ще близько години.
  9. Вийняти форму з духовки, накрити легким рушником та залишити на півгодини. Зняти рушник та нарізати запіканку порційними шматочками.
  10. Творожна запіканка смачна і в теплому, і в охолодженому вигляді, бажано подавати зі сметаною або йогуртом. Смачного!

Хоча творожна запіканка з борошном - це простий і звичайний десерт, вона має дуже багато корисних властивостей. Творог містить білки, які необхідні для будівництва м'язової тканини, кальцій для здорових кісток та зубів, а також вітаміни групи В, необхідні для нормального функціонування нервової системи.

Також варто звернути увагу на яблука, які входять до складу цієї запіканки. Вони містять багато вітамінів і антиоксидантів, які зміцнюють імунну систему та знижують ризик розвитку хвороб.