Творожна запіканка з борошном: простий рецепт на кожен день
Кухня
Інгредієнти:
- 750 гр творогу 9%
- 5 яєць
- 1 середнє яблуко
- 100 мл молока
- 4 ст. цукру
- 50-60 гр борошна
- 10 гр ванільного цукру
- пів-ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Творог протерти через сито або розтерти вилкою. Додати цукор із ванільним цукром і розтерти вилкою в однорідну масу.
- Яйця вбити в окрему миску і збити вінчиком чи вилкою до однорідного кольору та консистенції.
- Влити яєчну масу поступово у творожну, безперервно розтираючи вилкою.
- Яблуко вимити, очистити від серцевини та порізати м'якоть разом із шкіркою маленькими кубиками однакового розміру. Додати подрібнене яблуко у творожну масу та перемішати.
- Помішуючи творожно-яблучну суміш, влити тонкою цівкою молоко кімнатної температури.
- Додати в масу борошно, просіюючи його через сито. Вимішати ложкою однорідне тісто.
- Духовку розігріти до 220/240С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном. Викласти тісто у форму, розрівняти поверхню і поставити в розпечену духову шафу.
- Через 10 хвилин запікання зменшити температуру до 160С і готувати запіканку до легкої рум'яності ще близько години.
- Вийняти форму з духовки, накрити легким рушником та залишити на півгодини. Зняти рушник та нарізати запіканку порційними шматочками.
- Творожна запіканка смачна і в теплому, і в охолодженому вигляді, бажано подавати зі сметаною або йогуртом. Смачного!
Хоча творожна запіканка з борошном - це простий і звичайний десерт, вона має дуже багато корисних властивостей. Творог містить білки, які необхідні для будівництва м'язової тканини, кальцій для здорових кісток та зубів, а також вітаміни групи В, необхідні для нормального функціонування нервової системи.
Також варто звернути увагу на яблука, які входять до складу цієї запіканки. Вони містять багато вітамінів і антиоксидантів, які зміцнюють імунну систему та знижують ризик розвитку хвороб.