Капустяно-морквяні котлети
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг білокачанної капусти
- 200 гр моркви
- 2 яйця
- 100 мл вершків або сметани 10-15%
- панірувальні сухарі - опціонально
- 2 ст. манки
- 1/2-3/4 ч.л. солі
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити і натерти на великій тертці, капусту нашаткувати. З'єднати подрібнені овочі в мисці, перемішати і трохи пом'яти руками. На сковороді розігріти пару ложок олії та викласти на неї овочі.
- Обсмажити капусту з морквою на середньому вогні протягом 1-2 хвилин, якнайчастіше помішуючи лопаткою. Потім влити вершки чи молоко, зменшити вогонь до слабкого. Тушкувати овочі 20 хвилин на невеликому вогні, помішуючи кожні 3-5 хвилин.
- Зняти сковороду з вогню, всипати манну крупу і ретельно перемішати, залишити на кілька хвилин остигати. Яйця вбити в окрему миску та збити вилкою до однорідності. Влити яєчну суміш до тушкованих овочів і перемішати, додати сіль і перець за смаком.
- Після повного остигання маси влити на сковороду пару ложок олії, панірувальні сухарі всипати в окрему миску. З капустяно-морквяної маси взяти невелику порцію, сформувати з неї котлету і обваляти в панірувальних сухарях, надати їй овальну форму і перекласти на розігріту олію.
- Таким чином, сформувати ще кілька котлет і викласти їх на сковороду. Смажити морквяно-капустяні котлети на середньому вогні близько 5 хвилин, потім перевернути і просмажити до готовності протягом 2-3 хвилин.
- Перекласти готові вироби на тарілку, додати на сковороду ще ложку рослинної олії, викласти наступну партію напівфабрикатів і просмажити їх до готовності. Подавати готові капустяно-морквяні котлети до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Ці капустяно-морквяні котлети - ідеальний спосіб зберегти свій раціон на зимовий період. Капуста та морква - дуже корисні овочі, які багаті на вітаміни та мінерали, такі як вітамін С та каротин. Окрім того, ці котлети не містять м'яса, тому вони стануть відмінним варіантом для вегетаріанців та тих, хто хоче зменшити споживання м'яса.
Ці котлети можна подавати як окрему страву, так і як гарнір до інших страв. Також їх можна заморожувати, щоб зберегти їх на майбутнє, і вони стануть відмінним варіантом для швидкого та смачного обіду чи вечері. Спробуйте цей рецепт і ви точно не пошкодуєте про це!