Смажені кабачки з помідорами та яйцем

Смажені кабачки з помідорами та яйцем
5.0
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 невеликий кабачок
  • 2 помідори
  • 3 яйця
  • невеликий пучок салатного листя
  • половина цибулини – не обов'язково
  • 1-2 зубчики часнику
  • борошна
  • невеликий пучок свіжої зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кабачок вимити і нарізати тонкими кружальцями близько 5 мм завтовшки.
  2. Скласти кабачки в миску, додати 1 ч.л. солі, перемішати та залишити на півгодини.
  3. Через зазначений час злити рідину, що утворилася, і обсушити кожну скибочку кабачка серветками.
  4. На сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії, кожну скибочку кабачка обваляти з обох сторін у борошні і укласти на сковороду з розігрітим маслом.
  5. Просмажити кабачки (партіями по кілька штук) до рум'яної скоринки з двох сторін на середньому вогні і перекласти на тарілку, застелену серветками, щоб забрати зайвий жир.
  6. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.
  7. На окремій сковороді розігріти 2-3 ст. рослинної олії, додати помідори, порізані тонкими кружальцями.
  8. Додати цибулю і смажити овочі на невеликому вогні, помішуючи, до випаровування всієї рідини.
  9. Додати до помідорів смажені кабачки, розрубати великі скибочки лопаткою чи ножем. Тушкувати овочі, періодично помішуючи, на помірному вогні близько 10 хвилин.
  10. Листя салату промити і нарвати руками на дрібні шматочки, зелень промити і порізати. Яйця вбити в невелику миску і збити виделкою із сіллю та перцем, додати листя салату і перемішати.
  11. Залити кабачки з помідорами яєчною сумішшю, накрити кришкою і готувати близько 10 хвилин на слабкому вогні.
  12. Зняти кришку, посипати страву подрібненою зеленню та перекласти на тарілки.
  13. Подавати смажені кабачки з яйцем до столу. Смачного!

Кабачок, помідори та яйця - це найбільш традиційні овочі літа, але їх можна поєднувати різними способами. Цей рецепт - прекрасний варіант для того, щоб спробувати якісь нові смаки. Замість звичайного яйця можна використовувати курячі грудинки або молочні продукти, такі як сир або йогурт. Цей рецепт - чудовий вибір для вегетаріанців і в той же час він містить достатньо білків та вуглеводів, щоб задовольнити ваші потреби в живленні.