Курячі серця з грибами: простий рецепт на швидку вечерю

Курячі серця з грибами: простий рецепт на швидку вечерю
4.5
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячих сердець
  • 350 гр свіжих грибів (шампіньйони або гливи)
  • 150 гр сметани 10-15%
  • 1 цибулина
  • 2-3 ст. борошна
  • 2 ст. рослинного масла
  • кілька гілочок свіжої зелені та зеленої цибулі
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Гриби ретельно вимити, обсушити та порізати середніми шматочками. Курячі серця промити, обсушити і порізати на половинки чи четвертинки. Цибулю очистити і дрібно порізати, на сковороді розігріти пару ложок олії.
  2. Викласти на сковороду гриби і обсмажити протягом 5 хвилин на середньому або сильному вогні, безперервно помішуючи лопаткою. Потім додати на сковорідку цибулю, перемішати і зменшити вогонь до середнього. Смажити ще кілька хвилин до золотистого кольору цибулі, помішуючи.
  3. Посолити, поперчити страву до смаку і перемішати, перекласти вміст сковороди на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. На сковороду влити ще ложку олії та розігріти її.
  4. Повернути курячі серця в сковороду, додати борошно і швидко перемішати. Готувати серця на середньому вогні близько 8-10 хвилин, помішуючи. Потім додати гриби з цибулею, влити сметану і добре перемішати.
  5. Готувати курячі серця з грибами ще кілька хвилин після закипання соусу. Посолити і поперчити страву до смаку, додати подрібнену зелень і перемішати. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою та залишити на 5-10 хвилин. Зняти кришку, розкласти серця з грибами в сметанному соусі по тарілках і подавати до столу з гарніром. Смачного!

Хочете вразити своїх гостей або зробити смачний обід на швидку руку? Рецепт курячих сердечок з грибами стане вашим найкращим помічником! Він простий та швидкий у приготуванні, але смак його насичений. Крім того, ця страва є дуже корисною, оскільки курячі сердечка - це джерело білка, а гриби містять багато вітамінів та мікроелементів.

Не забувайте експериментувати зі спеціями та зеленню, щоб додати страві свіжості та аромату. Спробуйте приготувати курячі сердечка з грибами за цим рецептом, і ви точно не пошкодуєте про витрачені на це зусилля!