Млинці з яблучною начинкою

Млинці з яблучною начинкою
3.9
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середніх яблука (сорт Антонівка)
  • 400 мл молока
  • 200 мл води
  • 200 гр борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. рослинного масла
  • 2 ст. цукрової пудри
  • 2 ст. цукру
  • 2 ст. меленої кориці
  • 1 ст. вершкового масла
  • пів-ч.л. солі
  • 1/3 ч. л. соди (гашеної оцтом або лимонним соком)

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця розбити в миску, додати сіль із цукром і збити вінчиком або вилкою до однорідності. Влити воду, ще раз збити. Поступово додати в рідину борошно, просіюючи його через сито, вимішати густе тісто.
  2. Помішуючи тісто вінчиком, влити до нього тонкою цівкою гаряче або тепле молоко. Соду погасити оцтом, швидко додати в тісто млинця і розмішати, залишити його на 10 хвилин. Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть кільцями, півкільцями чи дрібними шматочками.
  3. Поєднати в мисці подрібнені яблука, цукрову пудру, мелену корицю, кілька крапель лимонного соку і перемішати. На сковороді розігріти вершкове масло, викласти яблучну начинку і тушкувати її на помірному вогні близько 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
  4. Перекласти вміст сковороди в окрему миску, на чисту сковороду влити олію і поставити на вогонь. Як тільки масло почне потріскувати - влити його в тісто млинця і розмішати. На сковороду, змащену олією, викласти трохи яблучної начинки, покрити її невеликою порцією тіста і рівномірно розподілити по всьому дну.
  5. Смажити млинець із яблуками до рум'яності з обох боків на сильному чи середньому вогні. Перекласти готовий млинець на тарілку, змастити шматочком вершкового масла і присипати цукром (не обов'язково), накрити мискою.
  6. Таким чином просмажити млинціз тістом, що залишилася, скласти їх стопкою, накриваючи після кожного мискою. Подавати млинці до столу бажано теплими. Смачного!

Цей рецепт млинців з яблучним припіком - ідеальний вибір для легкого сніданку або солодкого перекусу. Яблучна начинка з корицею додає млинцям неповторний смак та аромат. Варіюйте розмір млинців та кількість яблучної начинки відповідно до вашого смаку. Бажаєте додаткової солодкості? Подайте млинці з яблучним припіком зі сметаною, медом або варенням з яблук. Запропонований рецепт простий та легкий у виконанні.