Млинці з яблучною начинкою
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середніх яблука (сорт Антонівка)
- 400 мл молока
- 200 мл води
- 200 гр борошна
- 2 яйця
- 2 ст. рослинного масла
- 2 ст. цукрової пудри
- 2 ст. цукру
- 2 ст. меленої кориці
- 1 ст. вершкового масла
- пів-ч.л. солі
- 1/3 ч. л. соди (гашеної оцтом або лимонним соком)
Рецепт приготування страви:
- Яйця розбити в миску, додати сіль із цукром і збити вінчиком або вилкою до однорідності. Влити воду, ще раз збити. Поступово додати в рідину борошно, просіюючи його через сито, вимішати густе тісто.
- Помішуючи тісто вінчиком, влити до нього тонкою цівкою гаряче або тепле молоко. Соду погасити оцтом, швидко додати в тісто млинця і розмішати, залишити його на 10 хвилин. Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть кільцями, півкільцями чи дрібними шматочками.
- Поєднати в мисці подрібнені яблука, цукрову пудру, мелену корицю, кілька крапель лимонного соку і перемішати. На сковороді розігріти вершкове масло, викласти яблучну начинку і тушкувати її на помірному вогні близько 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
- Перекласти вміст сковороди в окрему миску, на чисту сковороду влити олію і поставити на вогонь. Як тільки масло почне потріскувати - влити його в тісто млинця і розмішати. На сковороду, змащену олією, викласти трохи яблучної начинки, покрити її невеликою порцією тіста і рівномірно розподілити по всьому дну.
- Смажити млинець із яблуками до рум'яності з обох боків на сильному чи середньому вогні. Перекласти готовий млинець на тарілку, змастити шматочком вершкового масла і присипати цукром (не обов'язково), накрити мискою.
- Таким чином просмажити млинціз тістом, що залишилася, скласти їх стопкою, накриваючи після кожного мискою. Подавати млинці до столу бажано теплими. Смачного!
Цей рецепт млинців з яблучним припіком - ідеальний вибір для легкого сніданку або солодкого перекусу. Яблучна начинка з корицею додає млинцям неповторний смак та аромат. Варіюйте розмір млинців та кількість яблучної начинки відповідно до вашого смаку. Бажаєте додаткової солодкості? Подайте млинці з яблучним припіком зі сметаною, медом або варенням з яблук. Запропонований рецепт простий та легкий у виконанні.