Піца в мультиварці

 Піца в мультиварці
4.8
(15)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для піци в мультиварці:

  • 1 яйце
  • 4 ст. борошна
  • 2 ст. майонезу 50-70%
  • 2 ст. кефіру, кислого молока або сметани
  • пів-ч.л. соди, гашеної оцтом або лимонним соком
  • дрібка солі

Начинка для піци:

  • 250 гр твердого сиру
  • 150 гр вареного курячого філе або вареної ковбаси
  • 1 болгарський перець
  • 1 середній помідор
  • 50 гр маслин без кісточок
  • 1 ст. майонезу
  • 1 ст. кетчупу або томатної пасти

Рецепт приготування страви:

  1. У мисці з'єднати яйце з щіпкою солі і збити вилкою, додати по ложці борошно і вимісити густе тісто.
  2. По черзі додати майонез із кефіром і вимішати до однорідної консистенції. В кінці додати гашену соду і швидко перемішати.
  3. Ковбасу або варену курку нарізати дрібними шматочками, помідор вимити і нарізати півкільцями.
  4. Сир натерти на крупній тертці. Маслини нарізати тонкими кружальцями.
  5. Чашу мультиварки змастити олією і викласти в неї тісто.
  6. Готувати основу для піци у мультиварці приблизно 10 хвилин у режимі Випічка (180С).
  7. Тим часом обсмажити у невеликій кількості рослинної олії болгарський перець до легкого зарум'янювання на помірному вогні, помішуючи (6-8 хвилин).
  8. Готовий корж рівномірно змастити сумішшю кетчупу та майонезу, викласти курку, болгарський перець, помідори, оливки, посипати тертим сиром та закрити кришку мультиварки.
  9. Готувати піцу у мультиварці 45 хвилин у режимі Випічка. Після звукового сигналу вимкнути мультиварку та залишити піцу в ній на 5 хвилин.
  10. Вставити в мультиварку решутку для варіння на пару, обережно перевернути на неї піцу, нахиливши мультиварку, а потім швидко перевернути її з решітки на тарілку. Прикрасити готову піцу свіжою зеленню (за бажанням) та подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт - відмінний варіант для швидкого та смачного обіду чи вечері. Також варто зазначити, що у мультиварці піца буде виготовлена більш рівномірно та з ніжнішою текстурою, ніж у духовці. Отже, це чудовий спосіб приготувати домашню піцу без особливих зусиль та з використанням доступних інгредієнтів.