Піца в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для піци в мультиварці:
- 1 яйце
- 4 ст. борошна
- 2 ст. майонезу 50-70%
- 2 ст. кефіру, кислого молока або сметани
- пів-ч.л. соди, гашеної оцтом або лимонним соком
- дрібка солі
Начинка для піци:
- 250 гр твердого сиру
- 150 гр вареного курячого філе або вареної ковбаси
- 1 болгарський перець
- 1 середній помідор
- 50 гр маслин без кісточок
- 1 ст. майонезу
- 1 ст. кетчупу або томатної пасти
Рецепт приготування страви:
- У мисці з'єднати яйце з щіпкою солі і збити вилкою, додати по ложці борошно і вимісити густе тісто.
- По черзі додати майонез із кефіром і вимішати до однорідної консистенції. В кінці додати гашену соду і швидко перемішати.
- Ковбасу або варену курку нарізати дрібними шматочками, помідор вимити і нарізати півкільцями.
- Сир натерти на крупній тертці. Маслини нарізати тонкими кружальцями.
- Чашу мультиварки змастити олією і викласти в неї тісто.
- Готувати основу для піци у мультиварці приблизно 10 хвилин у режимі Випічка (180С).
- Тим часом обсмажити у невеликій кількості рослинної олії болгарський перець до легкого зарум'янювання на помірному вогні, помішуючи (6-8 хвилин).
- Готовий корж рівномірно змастити сумішшю кетчупу та майонезу, викласти курку, болгарський перець, помідори, оливки, посипати тертим сиром та закрити кришку мультиварки.
- Готувати піцу у мультиварці 45 хвилин у режимі Випічка. Після звукового сигналу вимкнути мультиварку та залишити піцу в ній на 5 хвилин.
- Вставити в мультиварку решутку для варіння на пару, обережно перевернути на неї піцу, нахиливши мультиварку, а потім швидко перевернути її з решітки на тарілку. Прикрасити готову піцу свіжою зеленню (за бажанням) та подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт - відмінний варіант для швидкого та смачного обіду чи вечері. Також варто зазначити, що у мультиварці піца буде виготовлена більш рівномірно та з ніжнішою текстурою, ніж у духовці. Отже, це чудовий спосіб приготувати домашню піцу без особливих зусиль та з використанням доступних інгредієнтів.