Рецепт тушкованої картоплі з куркою
Кухня
Інгредієнти:
- 7 картоплин
- 400 гр курячих стегон
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 50 гр майонезу
- невеликий пучок свіжої зелені
- 2 ст. вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- сіль, прець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити від шкірки та порізати невеликими кубиками однакового розміру.
- Курку промити та розрубати на великі шматки.
- Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, моркву очистити і натерти на великій тертці. Часник очистити та подрібнити ножем.
- У казані чи сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії, викласти цибулю з часником і морквою, обсмажувати їх на слабкому вогні приблизно 5 хвилин, помішуючи до м'якості.
- Додати курку і перемішати, всипати сіль, перець та спеції за смаком.
- Обсмажити курку з овочами на середньому вогні протягом 1-2 хвилин, помішуючи.
- Потім викласти поверх м'яса з овочами картоплю, змастити її майонезом, посолити, поперчити, посипати спеціями і покласти масло (приблизно 30 гр).
- Залити вміст казана окропом так, щоб рівень води був на 2-3 см нижче за рівень картоплі.
- Після закипання води зменшити вогонь до мінімуму, накрити страву кришкою (не повністю, залишити щілину для виходу пари).
- Тушкувати картоплю з м'ясом до готовності протягом 35-45 хвилин.
- Зелень промити, обсушити і дрібно нарубати ножем, додати готове рагу і зняти каструлю з вогню. Зняти кришку, розкласти картоплю з м'ясом та підливою по тарілках та подавати до столу. Смачного!
Така тушкована картопля з куркою стане чудовою стравою для сімейного обіду або вечері з друзями. Її можна подати як головну страву або як додаток до інших страв. Додавання свіжої зелені додасть свіжості та аромату до страви. Також, цей рецепт можна модифікувати, додавши до складу інші овочі, наприклад, печериці чи цибулю-порей. Спробуйте цей рецепт тушкованої картоплі з куркою та насолоджуйтесь відмінним смаком!