Смажений морський окунь

Смажений морський окунь
4.5
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 тушки морського окуня
  • 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • пів-лимона
  • спеції для риби - за бажанням
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Тушки морського окуня промити, обсушити, натерти з кожного боку та всередині сіллю з перцем та спеціями.
  2. З половинки лимона вичавити сік і процідити через сито, натерти отриманим соком рибу.
  3. Скласти окунів у миску, накрити кришкою та прибрати в холодильник маринуватися на 1-2 години (мінімум на півгодини).
  4. За час маринування бажано 1-2 рази перемішати рибу, щоб вона рівномірніше просочилася соком та спеціями.
  5. Через вказаний час вбити яйця в окрему миску і збовтати вінчиком або вилкою до однорідної консистенції.
  6. Борошно всипати на окрему тарілку, влити в сковороду 70-80 мл олії та поставити на вогонь.
  7. Кожного окуня вмочити в яєчний кляр з обох боків, потім обваляти в борошні і швидко перекласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити морського окуня до рум'яної скоринки з обох боків на середньому вогні.
  8. Перекласти рибу на паперовий рушник чи серветки, щоб прибрати зайвий жир.
  9. Просмажити таким же чином тушки, що залишилися в клярі і паніровці до готовності з обох боків.
  10. Подавати смаженого морського окуня до гарячого столу, бажано з вареною картоплею або овочевим салатом. Смачного!

Цей рецепт може бути відмінним вибором для тих, хто любить рибу. Морський окунь - це багатоцінний продукт, який містить багато корисних речовин, в тому числі білків та омега-3 жирних кислот. Крім того, така страва може бути не тільки дуже смачною, але й корисною для здоров'я. Для отримання кращих результатів рекомендується використовувати свіжу рибу та якісні інгредієнти. Приєднайтеся до нашого кулінарного досвіду та отримайте задоволення від створення смачних страв разом з нами!