Смажений морський окунь
Кухня
Інгредієнти:
- 4 тушки морського окуня
- 150 гр борошна
- 2 яйця
- пів-лимона
- спеції для риби - за бажанням
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Тушки морського окуня промити, обсушити, натерти з кожного боку та всередині сіллю з перцем та спеціями.
- З половинки лимона вичавити сік і процідити через сито, натерти отриманим соком рибу.
- Скласти окунів у миску, накрити кришкою та прибрати в холодильник маринуватися на 1-2 години (мінімум на півгодини).
- За час маринування бажано 1-2 рази перемішати рибу, щоб вона рівномірніше просочилася соком та спеціями.
- Через вказаний час вбити яйця в окрему миску і збовтати вінчиком або вилкою до однорідної консистенції.
- Борошно всипати на окрему тарілку, влити в сковороду 70-80 мл олії та поставити на вогонь.
- Кожного окуня вмочити в яєчний кляр з обох боків, потім обваляти в борошні і швидко перекласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити морського окуня до рум'яної скоринки з обох боків на середньому вогні.
- Перекласти рибу на паперовий рушник чи серветки, щоб прибрати зайвий жир.
- Просмажити таким же чином тушки, що залишилися в клярі і паніровці до готовності з обох боків.
- Подавати смаженого морського окуня до гарячого столу, бажано з вареною картоплею або овочевим салатом. Смачного!
Цей рецепт може бути відмінним вибором для тих, хто любить рибу. Морський окунь - це багатоцінний продукт, який містить багато корисних речовин, в тому числі білків та омега-3 жирних кислот. Крім того, така страва може бути не тільки дуже смачною, але й корисною для здоров'я. Для отримання кращих результатів рекомендується використовувати свіжу рибу та якісні інгредієнти. Приєднайтеся до нашого кулінарного досвіду та отримайте задоволення від створення смачних страв разом з нами!