Рецепт: Заварні млинці з банановою начинкою

Рецепт: Заварні млинці з банановою начинкою
3.3
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для млинців

  • 0,5 л кефіру
  • 300 гр борошна
  • 250 мл окропу
  • 2 яйця
  • 3 ст. рослинного масла
  • 1,5 ст. цукру
  • пів-ч.л. соди
  • пів-ч.л. солі

Бананова начинка для млинців:

  • 2 банани
  • 100 гр маскарпоне (можна замінити сирним кремої або пастоподібним сиром)

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, додати сіль із цукром і збити вінчиком або вилкою до однорідності. Збиваючи яйця вінчиком, влити тонкою цівкою половину кефіру. Просіяти через сито борошно і поступово ввести його в суміш кефіру, вимішати вінчиком однорідне густе тісто.
  2. Помішуючи тісто, влити кефір, що залишився. У каструлі закип'ятити воду, зняти з вогню, додати соду і швидко розмішати. Відразу ж влити окріп у тісто, швидко вимішуючи його вінчиком. Залишити тісто на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. На сковороду влити олію і розігріти її на сильному вогні. Як тільки масло почне потріскувати, влити його в тісто, швидко вимішуючи останій раз вінчиком. На сковороду, змащену маслом, влити трохи тіста, рівномірно розподілити його по всьому дну.
  4. Смажити млинець до рум'яності з обох боків і перекласти на велику тарілку, накрити мискою і залишити остигати. Просмажити тонкі млинці з заварного тіста, що залишилося на розпеченій сковороді (рослинна олія більше не додавати) і скласти їх стопкою (щоразу накривати мискою).
  5. Приготувати бананову начинку для млинців. Банани очистити від шкірки і розтерти вилкою в пюре, додати до них вершковий сир, сир або сирний крем і добре перетерти вилкою до однорідної консистенції.
  6. Змастити поверхню кожного млинця банановим кремом і згорнути кожен млинець у рулетик. Подавати млинці з бананово-сирною начинкою до столу можна відразу після приготування. Приємного чаювання!

Ці млинці з банановою начинкою є прекрасним варіантом для ситного сніданку або смачного десерту. Банани надають начинці приємної солодкості, а маскарпоне додає ніжності і кремовості. Крім того, заварне тісто, на відміну від звичайного, дає більше текстури.

Ще один інтересний варіант - додати до бананової начинки шматочки горіхів або шоколаду, щоб зробити страву ще більш насичено та смачною. А можна спробувати замінити банани на інші фрукти, наприклад, яблука або груші - отримаєте іншу смакову ноту, але все ж таки смачну та апетитну.