Творог в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л молока (бажано домашнього)
- 100 гр сметани/кефіру
Рецепт приготування страви:
- Молоко влити в каструлю, додати сметану або кефір і ретельно розмішати. Залишити молоко скисати в теплому місці (близько 30С) на добу. Через зазначений час перелити молочну суміш у мультиварку. На той час молоко має скиснути і трохи "створожитися".
- Готувати сир у мультиварці приблизно півгодини в режимі Підігрів. Сито застелити двома шарами марлі й відкинути на нього готову сирну масу. Сироватка, яка відокремиться від сиру, чудово підходить для приготування інших страв або для безпосереднього вживання.
- Потім зв'язати вгорі кінці марлі та підвісити мішечок над мийкою або каструлею з сироваткою. Творог має стікати приблизно 15-30 хвилин, залежно від того, яку консистенцію ви хочете - сухішу чи м'якшу.
- Через зазначений час перекласти готовий творог у миску і прибрати в холодильник для охолодження. Як бачите, приготувати сир у мультиварці - дуже просто! Можна подавати сир із медом, згущеним молоком, сметаною або використовувати його в приготуванні багатьох десертів і випічки. Смачного!
За допомогою мультиварки ви можете приготувати багато інших смачних страв. Вона є незамінним помічником у кулінарному світі, даючи змогу вам економити час і зусилля. Пошукайте нові рецепти і творчі способи використання мультиварки, і ви будете приємно здивовані, наскільки різноманітними можуть бути ваші кулінарні досягнення.