Творог в мультиварці

Творог в мультиварці
4.4
(12)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л молока (бажано домашнього)
  • 100 гр сметани/кефіру

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко влити в каструлю, додати сметану або кефір і ретельно розмішати. Залишити молоко скисати в теплому місці (близько 30С) на добу. Через зазначений час перелити молочну суміш у мультиварку. На той час молоко має скиснути і трохи "створожитися".
  2. Готувати сир у мультиварці приблизно півгодини в режимі Підігрів. Сито застелити двома шарами марлі й відкинути на нього готову сирну масу. Сироватка, яка відокремиться від сиру, чудово підходить для приготування інших страв або для безпосереднього вживання.
  3. Потім зв'язати вгорі кінці марлі та підвісити мішечок над мийкою або каструлею з сироваткою. Творог має стікати приблизно 15-30 хвилин, залежно від того, яку консистенцію ви хочете - сухішу чи м'якшу.
  4. Через зазначений час перекласти готовий творог у миску і прибрати в холодильник для охолодження. Як бачите, приготувати сир у мультиварці - дуже просто! Можна подавати сир із медом, згущеним молоком, сметаною або використовувати його в приготуванні багатьох десертів і випічки. Смачного! 

За допомогою мультиварки ви можете приготувати багато інших смачних страв. Вона є незамінним помічником у кулінарному світі, даючи змогу вам економити час і зусилля. Пошукайте нові рецепти і творчі способи використання мультиварки, і ви будете приємно здивовані, наскільки різноманітними можуть бути ваші кулінарні досягнення.